Ο τέως υπουργός και πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος, για την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες και την ευθύνη των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης.

Ο υπουργός κ. Παππάς αποφάσισε ότι η Ελληνική τηλεοπτική αγορά χωράει 4 κανάλια. Στήριξε την απόφασή του σε μια σύγκριση. Ισχυρίστηκε ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με εξαίρεση την Ιταλία με 12 κανάλια, λειτουργούν 2-6 κανάλια. 6 στη Γερμανία με οκταπλάσιο πληθυσμό. Εκ πρώτης όψεως ισχυρό επιχείρημα. Στη συνέχεια όμως δημοσιεύτηκαν στο liberal.gr στοιχεία που ανέτρεπαν τη σύγκριση. Σε κάθε χώρα λειτουργούν περισσότερα κανάλια από όσα ισχυρίζεται ο κ. Παππάς.
Ποια είναι η αλήθεια; Είναι ψεύτης ο κ. Παππάς που εξαπάτησε τη Βουλή; Εμείς οι πολίτες από ποιον θα μάθουμε τι πράγματι ισχύει; Τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης (δήθεν Ενημέρωσης) ΜΜΠ αμφισβητούν μεν τους αριθμούς Παππά αλλά δεν μας πληροφορούν τι πράγματι ισχύει. Με τους ανταποκριτές τους θα ήταν εύκολο να το μάθουν χωρίς να χρειάζεται να προσφύγουν σε αμφιβόλου αξιοπιστίας πηγές. Αρκεί ο ανταποκριτής τους να ανοίξει τη τηλεόραση και να διαπιστώσει πόσα κανάλια υπάρχουν.
Ό,τι συμβαίνει με τα κανάλια είναι το χαρακτηριστικό της σημερινής Ελλάδας. Κυριαρχεί η ελλιπής και κακή πληροφορία που διαδίδεται από αναξιόπιστους πολιτικούς και αναξιόπιστα ΜΜΠ. Βγαίνουν τα νούμερα του ασφαλιστικού ή δεν βγαίνουν όπως λέει ο κ. Τόμσεν; Τα ΜΜΠ βρίζουν τον Τόμσεν αλλά και τον Κατρούγκαλο. Τι καταλαβαίνει ο πολίτης; Μας εξαπάτησε ο Τσίπρας λένε ο αγρότες. Δεν τους περνά όμως από το μυαλό ότι όσα πίστεψαν ότι θα τους κάνει ο Τσίπρας ήταν ανέφικτα. Διότι ποια ΜΜΠ τους πληροφόρησαν ότι είναι ανέφικτα; Παρουσίαζαν τις ανέφικτες υποσχέσεις Τσίπρα σαν μια μελλοντική βεβαιότητα.
Χρειαζόμαστε περισσότερη αλήθεια και κυρίως απολύτως αξιόπιστα ΜΜΕ (και όχι ΜΜΠ). Πρέπει κάπου να μπορούμε να στηριχτούμε.
Ακολουθείστε μας στο Google News