Σε εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Λέανδρος» στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.

Παρά τα έντονα κατά τόπους καιρικά φαινόμενα και τις χιονοπτώσεις σε αρκετά σημεία του Νομού μας, το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ανοικτό, με την επιχείρηση περισσότερων από 35 ιδιόκτητων και μισθωμένων μηχανημάτων έργου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο η ασφάλεια και η προσβασιμότητα.

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται κατά διαστήματα, σύμφωνα με τις οδηγίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης και αναλόγως με την εξέλιξη της έντασης των φαινομένων, στα τμήματα Ψαχνά-Προκόπι, Στενή-Στρόπωνες, αλλά και σε τμήματα του οδικού μας δικτύου που βρίσκονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Παρακαλούμε τους πολίτες για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, καθώς τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν το επόμενο 24ωρο. Οι οδηγοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, εφόσον αυτές καταστούν αναγκαίες.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Εύβοιας παραμένει σε εγρήγορση και πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των φαινομένων, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς.