Ολοκληρώθηκε και στην Αιδηψό Ευβοίας, ο 2ος ημιτελικός γύρος για την ανάδειξη του πιο χαρακτηριστικού πιάτου της Εύβοιας.

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 στο ξενοδοχείο «ΕΡΜΗΣ» στην Αιδηψό, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, ο 2ος ημιτελικός γύρος, για την ανάδειξη των καλύτερων πιάτων από τις συνταγές της Βόρειας Εύβοιας, τα οποία προκρίθηκαν για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αναδεχθεί το πιο χαρακτηριστικό τοπικό φαγητό, πρωινό και γλυκό από όλη την Εύβοια, με σκοπό να καθιερωθούν ως αναγνωρίσιμα τοπικά χαρακτηριστικά του νησιού.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Η συμμετοχή των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Η Βόρεια Εύβοια υποδέχθηκε και αγκάλιασε με μεγάλο ενθουσιασμό την εκδήλωση και τον διαγωνισμό, μετατρέποντας τον πραγματικά, σε μια γιορτή για την περιοχή. Τα πιάτα που διαγωνίστηκαν από συνταγές της περιοχής, ήταν εξαιρετικά προσεγμένα και πολύ ιδιαίτερα, φτιαγμένα με πολύ μεράκι από τοπικά προϊόντα. Γίνεται πλέον φανερό, πως ο βασικός στόχος της διοργάνωσης του διαγωνισμού, η απόκτηση δηλ. ταυτότητας της Εύβοιας, μέσα από τα προϊόντα και τις γεύσεις της, μπορεί να γίνει πράξη.

Μέσα από την πολύ δύσκολη διαδικασία επιλογής των 70 συνταγών και με ελάχιστη διαφορά στην βαθμολογία των κριτών, οι πρώτες συνταγές που διακρίθηκαν και θα διαγωνιστούν στην τελική φάση του διαγωνισμού, ήταν οι ακόλουθες.

Κατηγορία φαγητού

 1. Ταβέρνα «Ακρογιάλι» Ελένη Κουβέλη – Γαλίπας (ψαροκεφτέδες με θαλάσσια ανεμώνη)
 2. Σύλλογος Γυναικών Γιάλτρων – Ψαροκεφτέδες.
 3. Σύλλογος Γυναικών Ελληνικών – Ρεβιθομάνεστρο.
 4. Εκπολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Καμαρίων (Ευμορφία Κεφαλά) – Γίγαντες με τσίπουρο.
 5. Σύλλογος Γυναικών Λουτρών Αιδηψού (Βάσω Μαργωμένου) – Σουπιές με σπανάκι και άγρια χόρτα.

Κατηγορία γλυκού

 1. Ζαχαροπλαστείο Χρήστος Εμμανουήλ – Γαλακτομπούρεκο με Καταϊφι.
 2. Μαίρη Σουλιάδου – Μπακλαβάς.
 3. Σύλλογος Γυναικών Ιστιαίας (Κωνσταντίνα Χρυσουστάλη – Γκούβα) – Κέικ με πετιμέζι και ταχίνι.

Κατηγορία πρωινού

 1. Ταβέρνα «Ακρογιάλι» (Ειρήνη Κουβέλη) – Καστριώτικα Τυροπιτάρια.
 2. Σύλλογος Γυναικών Ιστιαίας (Κωνσταντίνα Χρυσουστάλη – Γκούβα) – Πρωϊνό.
 3. Ανυφιώτη Ιωάννα 7 «Άνεμοι» Εστιατόριο Λίμνης – Κουρκούτο.
 4. Γεωργία Παπαστάθη – Κουρκούτο.

Διακρίσεις

Ζαχαροπλαστείο Κατσαντώνης Ελευθέριος και Βεργή – Μήλιου Βιβή.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας, υλοποιεί τον Πανευβοϊκό Διαγωνισμό για την ανάδειξη του πιο χαρακτηριστικού πιάτου της Εύβοιας, σε συνεργασία με τον Τομέα Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής του IEK PRAXIS και την Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας.