Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Καρύστου συμμετέχει στην επικοινωνιακή δράση του τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και προγραμματίζει θεματική περιήγηση στον οικισμό των Μύλων, βορείως της πόλεως της Καρύστου και νοτίως του Castello Rosso, του Κάστρου της πόλης.

Κάτω από την κεντρική πύλη του Castello Rosso και λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης της Καρύστου, αιώνες τώρα, η φύση συναντά την ιστορία. Τα έργα των ανθρώπων συνομιλούν και συντονίζονται με τα καλέσματα της φύσης. Εκεί που το νερό κυλάει καθαρό και δροσερό από τις πηγές της Όχης και του Montofolli, οι άνθρωποι κατασκεύασαν κρήνες. Με γούρνα και πεζούλι για τον οδοιπόρο για να ξεδιψάσει και να ξαποστάσει. Και αλλού, όπου το νερό κυλάει με ορμή έφτιαξαν γεφύρια για να μπορούν να πορευτούν. Να ταξιδέψουν ή να επιστρέψουν στους όμορφους Μύλους. Διαβατικά, λιθόστρωτα, οδηγούν στα σπίτια και τους νερόμυλους και πιο μακριά στα κτήματα κάτω στον Κάμπο.

blank

Ημερομηνία: Κυριακή 26 Μαΐου 2024
Ώρα εκδήλωσης: 09:30 π.μ. – 13:30 μ.μ.
Σημείο συνάντησης: Πηγή της Αργασταράς, Μύλοι Καρύστου
Υπεύθυνη εκδήλωσης: Φανή Σταυρουλάκη, Αρχαιολόγος, Τμηματάρχης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της ΕΦΑ Ευβοίας
Τηλέφωνο: 22240-29218

Ακολουθείστε μας στο Google News