«Είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και των Περιφερειακών εκλογών ιδιαίτερα στην Εύβοια, που η ΝΔ είναι πρώτη δύναμη μετά από πάρα πολλά χρόνια». Αυτό τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Evripos 90 fm, επισημαίνοντας ότι είναι το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή και μένει να ολοκληρώσουν με το δεύτερο, τις εθνικές εκλογές, εκτιμώντας, ότι θα σημειώσουν ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στο ερώτημα ποιο είναι το όραμά του για την Εύβοια ανέφερε, πως είναι να έχουμε την Εύβοια που μπορούμε και που μας αξίζει, γιατί είναι ένας πλούσιος τόπος με πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν προς όφελος των ανθρώπων της.

Απαρίθμησε σειρά παραδειγμάτων, όπως το να γίνει η Αιδηψός ένας προορισμός ιατρικού τουρισμού ή να αξιοποιηθεί το λιμάνι της Κύμης ώστε να γίνει μία πύλη προς το Βόρειο Αιγαίο αλλά και τη Μαύρη Θάλασσα και ταυτόχρονα μία «πύλη» ζωής και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της Κύμης. Επίσης, στη Νότια και Βόρεια Εύβοια υπάρχουν τα καταδυτικά πάρκα που έχουν ήδη σχεδιάσει μαζί με τον Περιφερειάρχη, Φάνη Σπανό και έχει εκπονηθεί προμελέτη σχετικά με τις κατάλληλες τοποθεσίες.

Όπως είπε, πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την ανάπτυξη της Εύβοιας από εκεί που σταμάτησαν. Χαρακτηριστικά τόνισε: «όταν «έπεσε» η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν έτοιμο να δημοπρατηθεί το πρώτο μεγάλο έργο στην Εύβοια μετά από 30 χρόνια μετά την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας και μιλάω για την περιφερειακή παράκαμψη της Χαλκίδας, ένα έργο 186 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το απένταξε απο το ΕΣΠΑ, ενώ ήταν ενταγμένο για να πάρει το δρόμο Πάτρα – Πύργος και να το δώσει στον εκλεκτό τους εργολάβο τον κ Καλογρίτσα, αδικώντας με αυτό τον τρόπο κατάφωρα την Εύβοια. Πρέπει να προχωρήσουμε ξανά για να μπορέσει ο Νομός να αποκτήσει το οδικό δίκτυο που χρειάζεται. Άμεσα μπορούν να προχωρήσουν η παράκαμψη Βασιλικού, Αμαρύνθου και Αλιβερίου, ενώ και η αξιοποίηση του λιμανιού της Κύμης θα φέρει τη νέα χάραξη».

Σε ό, τι αφορά το σχέδιο της ΝΔ για την μεγάλη πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι για να μπορέσει να ζήσει ο κόσμος θα πρέπει να μειωθούν οι φόροι, γιατί πλέον δεν υπάρχει κανένας πολίτης που να μην του λέει στις περιοδείες του ότι δεν αντέχει άλλο φόρους και εισφορές.

Θα πρέπει- όπως είπε- να μειωθούν οι δείκτες φορολόγησης, γιατί ανάπτυξη δεν είναι δυνατόν να έρθει με την άγρια φοροεπιδρομή που έχει γονατίσει τη μεσαία τάξη, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες και κατέληξε λέγοντας: « βασικές προτεραιότητες της ΝΔ είναι η ανάπτυξη μέσω της μείωσης των φόρων και του εξορθολογισμού του Κράτους , όπως και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες, γιατί δεν υπάρχει καμία ελευθερία, αν πρώτα απ’ όλα ο πολίτης δεν νιώθει ασφαλής».