Για τις μόνιμες καθυστερήσεις της γραμμής Χαλκίδα-Πειραιάς, τις πρωϊνές ώρες, κάνουν παράπονα οι επιβάτες, ζητώντας να βρεθεί κάποια λύση.

Συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για το πρωινό δρομολόγιο, το οποίο ενώ θα έπρεπε να φτάνει στον Πειραιά στις 7.08 πμ σύμφωνα με τον πίνακα δρομολογίων, εκείνο φτάνει 7.26 πμ.

Η καθυστέρηση του δρομολογίου, η οποία πλέον έχει γίνει μόνιμη, είναι συνήθως 10 με 15 λεπτά, με αποτέλεσμα την αργοπορία των επιβατών στις δουλειές τους, κάτι που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν απαράδεκτο.

Έτσι τα παράπονα των επιβατών αφορούν κατά κύριο λόγο την καθυστέρηση που είναι μεγάλη, και πλέον έχει εξελιχθεί σε μόνιμη.

Προσθέτουν ότι αφού το δρομολόγιο δεν τηρεί τις ώρες στάσης και άφιξης, θα έπρεπε οι υπεύθυνοι να αντικαταστήσουν τους πίνακες με τις ακριβείς ώρες, ώστε το επιβατικό κοινό να ενημερώνεται σωστά. Αν μη τι άλλο, ένα από τα πλεονεκτήματα των μέσων σταθερής τροχιάς είναι η ακρίβεια στις ώρες άφιξης και αναχώρησης.

Επιπλέον, κάνουν παράπονα για το ένα και μοναδικό δρομολόγιο που υπάρχει στην συγκεκριμένη γραμμή, θεωρώντας ότι τουλάχιστον τις πρωινές ώρες αιχμής θα έπρεπε να υπάρχουν κι άλλα.

Από την άλλη πλευρά, ο ΟΣΕ στην Χαλκίδα μας πληροφορεί ότι οι καθυστερήσεις πιθανότατα οφείλονται στην κλοπή των καλωδίων.

Για αυτό το καθημερινό 10 λεπτό στο πρωϊνό δρομολόγιο που έχει τερματικό σταθμό στον Πειραιά, ζητήσαμε από την Πέμπτη 20/9, να μας δώσει απάντηση το γραφείο τύπου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναμένουμε.