Ο βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος και κλιμάκιο του κόμματος ενημερώθηκαν απο τον Δήμαρχο Ληλαντίων, Χρήστο Καρυστινό για τα προβλήματα του Δήμου.

 

Κλιμάκιο της ΝΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Βουλευτής Εύβοιας, επισκέφτηκε την Παρασκευή 24/04 το δήμο Ληλαντίων και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Καρυστινό, παρουσία του Γραμματέα της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ Παππά Θανάση και του δημοτικού Συμβούλου της δημοτικής κίνησης «Ληλάντιο Νέα Προοπτική» Παπαγεωργίου Σπύρου. Ο βουλευτής του ΚΚΕ ενημερώθηκε από το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους για ζητήματα του δήμου.
Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν πληθώρα προβλημάτων, όπως αυτό της σχολικής στέγης, το δυσβάσταχτο για τον δήμο κόστος της συντήρησης των σχολικών κτιρίων, και η ανεπάρκεια των υπαρχουσών σχολικών μονάδων να καλύψουν τις ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού της περιοχής. Ιδιαίτερα απασχόλησαν τα ζητήματα της Υγείας και του Περιβάλλοντος.
Σχολιάζοντας ο Γ. Μαρίνος, τόνισε πως τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκείται τόσα χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που οδηγούν σε χειροτέρευση την ΤΑ και ειδικότερα τα οικονομικά, την πρόνοια, τις παροχές. Οδηγούν σε αντιλαϊκές ρυθμίσεις σε βάρος της, αλλά και σε βάρος των εργαζομένων. Η επιβάρυνση από νέες κρατικές αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν υποχρεωτικά με νόμους επιβαρύνουν ετησίως με τεράστια ποσά. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει σταθερή και ξεκάθαρη θέση για τα οικονομικά της ΤΑ. Χρειάζεται να ασκηθεί πίεση για γενναία αύξηση της χρηματοδότησης, αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την κάλυψη του συνόλου των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας.