Συνάντηση για το θέμα της λειτουργίας σταθμού ΕΚΑΒ στη Δάφνη Κεχριών του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας πραγματοποίησε χθες Τρίτη 27 Απριλίου 2021, ο Βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου, σε συνέχεια της επικοινωνίας που είχαν στις αρχές του μήνα.

Ο κ. Πνευματικός αναφέρθηκε στην επιστολή που έχει αποστείλει ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας για τη δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο καθώς και στις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί ο Δήμος για την παραχώρηση και άρτια διαμόρφωση κατάλληλου χώρου στη Δάφνη Κεχριών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει θέσει το ΕΚΑΒ, ώστε να μπορέσει να στεγαστεί η υπηρεσία. Επίσης, μίλησε για την τεράστια σημασία που έχει για τους κατοίκους της περιοχής να υπάρχει σταθερή παρουσία του ΕΚΑΒ, σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού, δεδομένων των μεγάλων αποστάσεων από τα κοντινότερα νοσοκομεία.

Ο κ. Παπαευσταθίου ενημέρωσε τον κ. Πνευματικό ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να προχωρήσει η αναγκαία στελέχωση αφού, παρόλο που υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός οδηγών για να καλυφθούν οι βάρδιες, δεν υπάρχουν οι αντίστοιχοι διασώστες.

Για το θέμα, επικοινώνησε ο κ. Πνευματικός τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη. Ο κ. Σερέτης δεσμεύτηκε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προχωρήσει σε προκήρυξη των απαραίτητων θέσεων επικουρικού προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες σε διασώστες.

Ο κ. Παπαευσταθίου διαβεβαίωσε τον κ. Πνευματικό ότι, εφόσον λυθεί το θέμα της στελέχωσης, θα δρομολογηθεί και η δημιουργία του Τομέα και ο βουλευτής τον ευχαρίστησε για τη θετική και άμεση ανταπόκριση.

Ακολουθείστε μας στο Google News