Η Αντιδημαρχία Υγείας & Πρόνοιας του Δήμου Χαλκιδέων, στο πλαίσιο της προληπτικής κοινωνικής ιατρικής, οργανώνει πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων οστεοπόρωσης, το οποίο θα ξεκινήσει από τη Χαλκίδα την Κυριακή 4 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα, στο πλαίσιο της προστασίας και προαγωγής της υγείας των πολιτών, έχει σκοπό την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας. Αφορά δε, στις δημότισσες του Δήμου Χαλκιδέων, τόσο στη Χαλκίδα όσο και στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων, ανεξαρτήτως ηλικίας αλλά με προτεραιότητα σε γυναίκες που έχουν στην οικογένεια βεβαρυμμένο ιστορικό οστεοπόρωσης, κάνουν χρόνια χρήση κορτιζόνης, έχουν προβλήματα με το θυρεοειδή, βρίσκονται στην εμμηνόπαυση, είναι άνω των 40 ετών.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

Το πρόγραμμα, που θα εξελιχθεί σε βάθος χρόνου, θα ξεκινήσει από τη Χαλκίδα, την Κυριακή 4 Αυγούστου, στο χώρο του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου (στην οδό Ηπείρου 4, στις Παλαιές Εργατικές Κατοικίες στην περιοχή Καμάρες) με τις πρώτες 60 δωρεάν εξετάσεις μέτρησης της οστικής πυκνότητας.

Η διαδικασία είναι γρήγορη και ανώδυνη, πραγματοποιείται μέσω απλού υπερηχογραφήματος πτέρνας από ειδικευμένο προσωπικό, τα αποτελέσματα βγαίνουν αμέσως και όλα γίνονται με πλήρη εχεμύθεια και σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των ασθενών.

Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες θα πρέπει να απευθύνονται στον Αντιδήμαρχο Υγείας -και γιατρό- Γιώργο Βοσκό, στα τηλέφωνα 22210-85008 και 697-7296005  για τον προγραμματισμό της εξέτασης.

Σε δήλωση του, ο Αντιδήμαρχος Υγείας τονίζει «τη σημασία που έχουν τέτοιες κοινωνικές δράσεις του Δήμου σε μια εποχή που η οικονομική συγκυρία έχει ανατρέψει, πολλές φορές βιαίως, τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς». Ειδικά όσον αφορά στο ζήτημα της οστεοπόρωσης, σημειώνει ότι «είναι κρίμα μια ασθένεια που είναι 100% ιάσιμη εάν διαγνωσθεί έγκαιρα, να αποτελεί πρόβλημα γιατί κάποιες γυναίκες αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας».