Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024 θα εορταστεί στην πόλη της Χαλκίδας η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και θα λάβουν χώρα οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, των Τραπεζών, όλων των σπιτιών της πόλης και των πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2024 με τη φροντίδα των αρμόδιων Φορέων.

Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2024.

Έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, την 21η Νοεμβρίου 2024 στις 08:00 π.μ., με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος της Σχολής Πεζικού.

Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδας.
I. Ώρα 10:50 π.μ.: Ολοκλήρωση προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου για την τέλεση της Δοξολογίας.
II. Ώρα 11:00 π.μ.: Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Μετά την δοξολογία θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Εύβοιας, Αντιστράτηγο ε.α. κύριο Ευάγγελο Ρήγα.

Ώρα 11:30 π.μ. : Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων.

Κατάθεση στεφάνων από:

Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας
Δήμαρχο Χαλκιδέων
Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Χαλκίδας
Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Εύβοιας
Λιμενάρχη Χαλκίδας
Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν.Εύβοιας
Πρόεδρο Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Ν.Εύβοιας
Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Ν.Εύβοιας
Πρόεδρο Συνδέσμου Έφεδρων Αξιωματικών Ν. Εύβοιας
Εκπρόσωπο Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
Πρόεδρο Περιφερειακού Τμήματος Χαλκίδος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Τήρηση ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλκιδέων.
Υποστολή της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων, την 21η Νοεμβρίου 2024 στις 17:00 μ.μ.

Τελετάρχης θα είναι η κ. Αικατερίνη Δέδε

Ακολουθείστε μας στο Google News