Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος μιλώντας σήμερα Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022, σχετικά με το νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός προ ημερών, ανέφερε τα εξής:

Το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών επιδότηση για αγορά νέων ηλεκτρικών συσκευών, αντικαθιστώντας τις παλιές ενεργοβόρες συσκευές θα ξεκινήσει άμεσα το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Τις επόμενες μέρες θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος.

Όλοι οι Έλληνες θα είναι δικαιούχοι αλλά με προτεραιοποίηση και κάποιοι θα λάβουν την επιδότηση πρώτοι και κάποιοι αργότερα και θα συνδεθεί με την απόσυρση των παλαιών συσκευών.

Ως προς τις ενεργοβόρες συσκευές που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα μπορούν να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν μέσω της επιδότησης, σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνονται τα κλιματιστικά, τα ψυγεία και οι ψυγειοκαταψύκτες, πιθανόν και τα πλυντήρια.

Στόχος είναι μέσα από την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών με καινούριες, να μειωθεί το κόστος ρεύματος για τα νοικοκυριά και να υπάρξει ταυτόχρονα σημαντικό περιβαλλοντικό όφελος από την εξοικονόμηση ενέργειας.

Πηγή: odigostoupoliti.eu

Ακολουθείστε μας στο Google News