«Επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα για να έχει προοπτική ανάπτυξης ο Νομός», επισήμανε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας, Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε.

 

«Την αγωνία του για την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκτέλεσης μεγάλων έργων στην Εύβοια εξέφρασε ο βουλευτής, Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας πως η υστέρηση υποδομών επί σειρά ετών στέρησε και την ανάπτυξη στο Νομό.
Στο πλαίσιο συνέντευξης εφ’ όλης της ύλης,  που παραχώρησε ,κλήθηκε να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, που αποτυπώνουν- όπως είπε- μία τάση αναστροφής  του κλίματος. Αυτό που απαιτείται σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου είναι καλύτερος συντονισμός  για να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. «Πρέπει- τόνισε- να θωρακίσουμε τη χώρα, την οικονομία και τις ασθενέστερες ομάδες». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν έχουν ακόμα αποτυπωθεί οι αντιδράσεις από τα νέα μέτρα, ενώ θα πρέπει να υπάρξουν και λόγοι για να επιστρέψει μεγάλη μερίδα αναποφάσιστων ,που προέρχονται από τη ΝΔ.
Παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη και ότι πλήρωσαν το τίμημα. Όσοι όμως ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας απομακρύνθηκαν από θέσεις εξουσίας.
Ανεργία και οικονομική κρίση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης.
Ενδεικτική ήταν η αναφορά στην κρίση που διέρχεται η Λάρκο, καθώς λόγω της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας πέφτει η τιμή του νικελίου και η εταιρεία κινδυνεύει με κλείσιμο.
Ο αγώνας που γίνεται είναι προς την κατεύθυνση διατήρησης των 2000 θέσεων εργασίας, αλλά και των εμμέσως απασχολούμενων σε αυτή, που ανέρχονται σε 3000 περίπου. Όπως  ανέφερε ο βουλευτής: «Η κρίση έχει πλέον χτυπήσει την πόρτα μας. Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών δεν το είχε στις προτεραιότητές της. Τώρα ,υπήρξε αντίδραση και συμπαράσταση από τον Υπουργό κ. Γ. Παπαθανασίου, ο οποίος μας δέχτηκε και δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση λειτουργίας της εταιρείας  και για την εκπόνηση Σχεδίου Δράσης από τη Γενική Γραμματεία ΔΕΚΟ του Υπουργείου.»
Ως ασφαλιστική δικλείδα για να μην υποστεί η Εύβοια τις συνέπειες  ενός νέου κύματος ανεργίας, μπορεί σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου να λειτουργήσει η υλοποίηση μεγάλων έργων.
Η ανεργία ανέφερε χαρακτηριστικά συνδέεται με τα οδικά έργα, αφού άμεσα θα απορροφηθεί κατά τη διάρκεια εκτέλεσης τω εργασιών εργατικό δυναμικό.
Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός, ότι εκπονήθηκαν μελέτες για οδικά έργα που παρέμεναν στα συρτάρια εδώ και 20 χρόνια, όπως η μελέτη για το βόρειο οδικό άξονα, για τις παρακάμψεις Βασιλικού, Αμαρύνθου και Αλιβερίου, για τον περιφερειακό της Χαλκίδας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο δρόμο Σχηματάρι- Χαλκίδα.
Η Εύβοια, δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου  μπορεί και πρέπει να γίνει η Χαλκιδική της Αθήνας. Είναι ένας πανέμορφος τόπος που υστερεί σε υποδομές. Θα πρέπει να αξιοποιηθεί η φυσική ομορφιά και η στρατηγική της θέση.
Στο πλαίσιο μάλιστα παρακολούθησης της πορείας των έργων ο κ Κεδίκογλου θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στη Γραμματεία Τεχνικών Έργων που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου.
Στη συνέχεια ο βουλευτής έδωσε απαντήσεις σχετικά με την αρνητική εξέλιξη που έχουμε για την ίδρυση μόνιμης έδρας Εφετείου στη Χαλκίδα, επαναλαμβάνοντας ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ιδιότυπο καθεστώς Κρητικών «τσαμπουκάδων» και  προτείνοντας παράλληλα να υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και μεταφορά του αγώνα στην Αθήνα».

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019