Την ικανοποίηση του για την υιοθέτηση των προτάσεων του από τη Δημοτική Κοινότητα Χαλκίδας για δημιουργία ενός μουσείου στο Ευβοϊκό τεταρτοκύκλιο και τη θέσπιση ενός φεστιβάλ παλίρροιας αλλά και την πικρία του που δεν τον προσκάλεσαν στην συζήτηση, εκφράζει μέσω επιστολής του ο Βάγιας Κάτσος.

Πιο συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας την Τετάρτη 15 Μαρτίου, ένα θέμα της συνεδρίασης είναι «Προτάσεις για την αναβάθμιση της καθημερινότητας και των υποδομών της πόλης σε περιοχές αρμοδιότητας του ΟΛΝΕ».

Αναφορικά με αυτή την εξέλιξη, τη συζήτηση δηλαδή των προτάσεων του, ο γνωστός εκδότης και υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας με τη «Δημιουργία, Ξανά» ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό τα ακόλουθα:
Πριν πέντε χρόνια δημοσίευσα δημόσια στο προσωπικό μου προφίλ μια ιδέα: Τη δημιουργία ενός μουσείου στο Ευβοϊκό τεταρτοκύκλιο και τη θέσπιση ενός φεστιβάλ παλίρροιας. Το Δεκέμβριο που μας πέρασε υποστήριξα την ιδέα αυτή, ανάμεσα σε άλλες, στην ομιλία μου υπό τον τίτλο «Ανάπτυξη μέσω ανάδειξης των πλεονεκτημάτων της Χαλκίδας», που εκφωνήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης και ομιλίας του Προέδρου του κόμματος «Δημιουργία, ξανά» κ. Θάνος Τζήμερος στη Χαλκίδα, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.
Σήμερα, εντελώς τυχαία, το Facebook μου υπενθύμισε την αρχική μου ανάρτηση. Τη σχολίασα και έτσι πληροφορήθηκα από το φίλο Παναγιώτη Καράβα πως «αποτελεί (πλέον) πρόταση μας (του δήμου δηλαδή) προς τον ΟΛΝΕ, (και θα συζητηθεί) στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, την Τετάρτη». Ειλικρινά χαίρομαι για την εξέλιξη αυτή και σαφώς θα τη στηρίξω με οποιοδήποτε τρόπο μπορώ, ώστε να υλοποιηθεί. Αυτό είναι το τελικό ζητούμενο άλλωστε. Όμως, ανθρώπινα, ήθελα να εκφράσω και τη λύπη μου, που οι συμπολίτες μου έκριναν πως δεν είναι απαραίτητο να με προσκαλέσουν σε αυτή τη συζήτηση, ως τον άνθρωπο που την πρωτοσκέφτηκε και την πρότεινε δημόσια, ώστε να συμβάλω προς την κατεύθυνση της υλοποίησης. Διερωτώμαι: Έπρεπε Χρήστος Παγώνης, Λίλιαν Ζλακώνη να το μάθω τυχαία;..