Ο τέως υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος για τις εξελίξεις σχετικά με το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Έγινε η σύσκεψη για τα συνοδά έργα στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Περιφέρεια και Δήμος αναμφίβολα έχουν θετική συμβολή και διάθεση. Πρόσφατα υπήρχε και δήλωση πολιτικών του Νομού ότι η νέα Υπουργός Πολιτισμού έλυσε το θέμα. Δεν αντιλαμβάνομαι ακριβώς τι συμβαίνει αλλά σύντομα θα φανεί.

Από το Υπουργείο Υγείας δεν ακούγεται τίποτα ακόμη. Το Νέο Νοσοκομείο δεν λειτουργεί με το υπάρχον προσωπικό, ενώ το υπάρχον νοσοκομείο απειλείται με παραλυσία, πολύ δε περισσότερο το νέο.

Για παράδειγμα η μονάδα εντατικής θεραπείας που τόσο έχουμε ανάγκη απαιτεί 12 τουλάχιστον νοσηλευτές εξειδικευμένους για 3 βάρδιες, τουλάχιστον 5 ιατρούς εντατικολόγους για αν βγαίνουν οι εφημερίες που είναι ιδιαίτερα σκληρές στις ΜΕΘ και ακόμη 3 άτομα επικουρικά. Άρα μονο η ΜΕΘ θέλει 20 άτομα τουλάχιστον.

Η σιωπή Κικίλια είναι εκκωφαντική μετά την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.Όπως ήταν και στον θάνατο της καθηγήτριας στο Ρίο. Αυτό είναι πολιτική. Όλα τα άλλα είναι να χουμε να λέμε.

Όλοι απαιτούν να ξεκινήσει γρήγορα το Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, απαιτείται άμεση δέσμευση για 100 προσλήψεις από τις 2450 που διαφημίζονται για όλη την Ελλάδα.

Πριν είναι αργά και γίνει το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ένα άδειο κτίριο όπως το Νοσοκομείο Θήβας.