Πρόταση για συμμετοχή στο Πρόγραμμα στεγαστικής συνδρομής «ΚΑΛΥΨΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, υπέβαλε ο Δήμος Χαλκιδέων στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην αξιοποίηση ιδιωτικών κατοικιών για τη στέγαση ευάλωτων νέων, ηλικίας 25 έως 39 ετών, δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, οι οποίοι δεν έχουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία και είναι κάτοικοι του Δήμου Χαλκιδέων.

Μετά την έγκριση συμμετοχής του Δήμου Χαλκιδέων στο πρόγραμμα, θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου και θα ξεκινήσει η διαδικασία πρόσκλησης και υποβολής αιτήσεων από τους ωφελούμενους νέους.

«Το πρόγραμμα ΚΑΛΥΨΗ δίνει τη δυνατότητα σε νέους, νέα ζευγάρια και νέες οικογένειες, να εξασφαλίσουν ποιοτική στέγη δωρεάν ή με πολύ χαμηλό κόστος. Διεκδικούμε τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα, για να στηρίξουμε τους νέους του Δήμου μας και να είμαστε εμπράκτως δίπλα τους, στα πρώτα τους αυτά βήματα», δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων.

Ακολουθείστε μας στο Google News