Οι εργατικές, λαϊκές οικογένειες που στενάζουν από την αντιλαϊκή φορολογική πολιτική, από την αύξηση του ΦΠΑ, της έμμεσης φορολογίας, την αύξηση της άμεσης φορολογίας στο εισόδημα και τα πολλαπλά χαράτσια που φόρτωσαν στο λαό το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να προσέξουν πολύ τις θέσεις όλων των πολιτικών κομμάτων, να διακρίνουν τον εμπαιγμό, την κοροϊδία, τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες του λαού από τα κόμματα που οδήγησαν το λαό στη φτώχευση αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ που αλλάζει θέσεις και προσαρμόζεται στη λογική της διαχείρισης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.
Οι εργαζόμενοι επιβάλλεται να ρωτήσουν κάθε πολιτική δύναμη: Ποια είναι η θέση σας για τη φορολογία των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου; Τότε θα δούνε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι υπέρ της μείωσης του φόρου για τις μεγάλες επιχειρήσεις ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τη μέθοδο «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».
Το ΚΚΕ υποστηρίζει ένα καλά επεξεργασμένο πλαίσιο στόχων πάλης που στοχεύει στην ανακούφιση των εργατικών, λαϊκών οικογενειών και στη φορολόγηση των κερδών της πλουτοκρατίας.

Συγκεκριμένα:
• Αφορολόγητο στη λαϊκή οικογένεια έως 40.000€ και επιπλέον 5.000€ για κάθε παιδί.
• Φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με 45%

Προτείνουμε ακόμα και θα παλέψουμε:

• Να καταργηθούν τα αφορολόγητα αποθεματικά και οι λεγόμενες αναπτυξιακές φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο. Και οπωσδήποτε να καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς που ισχύει για τους εφοπλιστές.
• Ζητάμε, διεκδικούμε και θα παλέψουμε για άμεση φορολογική επιβάρυνση – εισφορά των μονοπωλιακών ομίλων για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
• Για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου που στοχοποιείται για φοροδιαφυγή – εισφοροδιαφυγή. Και οπωσδήποτε να αυξηθεί η φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
• Πρέπει να καταργηθούν τα αντικειμενικά κριτήρια που ισχύουν στην φορολογία και η αντίληψη τους μάλιστα στηρίζεται σε μια τιμή η οποία είναι εξωπραγματική αφού έχουν πέσει προς τα κάτω οι πραγματικές αξίες των ακινήτων.
• Για τους αυτοαπασχολούμενους πρέπει να αναγνωριστούν τα λογιστικά βιβλία ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος.
• Τέλος, διεκδικούμε την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, τη κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, μηχανήματα και στο πετρέλαιο κίνησης.
Οι θέσεις του ΚΚΕ αντιστοιχούν στα συμφέροντα της εργατικής τάξης, την μικρομεσαίας αγροτιάς, των μικρομεσαίων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων και η διεκδίκηση θα είναι πιο αποτελεσματική όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ στις εκλογές που έρχονται. Η λαϊκή ψήφος θα δικαιωθεί, θα δώσει δύναμη στη λαϊκή πάλη, στην προοπτική να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του.

Γιώργος Μαρίνος
Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ