Στον πρωτογενή τομέα και την ανάπτυξη εστιάζει η υποψήφια δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Τζοβάννα Γκόγκου – Λιάλιαρη.

Η ίδια αναφέρει:

Ο πρωτογενής τομέας αποτελούσε και συνεχίζει ν’αποτελεί έναν από τους κύριους οικονομικούς πυλώνες του Δήμου μας.

Το 35% του τοπικού πληθυσμού είναι κατ’επάγγελμα αγρότες, ενώ πολλά νοικοκυριά συμπληρώνουν εισόδημα από αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες. Δυστυχώς όμως κι αυτός ο τόσο σημαντικός οικονομικός τομέας είναι αφημένος στην τύχη του και στον ερασιτεχνισμό που διέπει την νυν Δημοτική αρχή!

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Δήμου μας είναι αφημένοι στην κυριολεξία στην τύχη τους, δίχως καμία αρωγή από τον Δήμο σε ότι αφορά ζητήματα επιμόρφωσης ,βοήθειας και εξεύρεσης οικονομικών πόρων για την βελτίωση και την προώθηση των προϊόντων τους. Το ίδιο μόνοι παραμένουν ακόμη και την ώρα που έρχεται η φυσική ή όποια άλλη καταστροφή με τραγικό το τι συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2018 όταν πλημμύρισαν εκατοντάδες στρέμματα στον κάμπο της Μεσσαπίας λόγο της παντελούς έλλειψης αρδευτικών και αποστραγγιστικών έργων που ο κάμπος έχει ανάγκη.

Μνημειώδης η αντιμετώπιση του ζητήματος από τον ίδιο τον νυν Δήμαρχο που αναγκάστηκε μετά από αφόρητες πιέσεις των αγροτών και του τοπικού τύπου να προβεί έστω και πρόχειρα σε “έργα” προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεκάδες αγρότες είδαν γι’ακόμη μια φορά τις παραγωγές τους να χάνονται τα όποια κέρδη τους να εξανεμίζονται και να προσφεύγουν στον ΕΛΓΑ για πενιχρές αποζημιώσεις. Παράλληλα η αγροτική οδοποιία βρίσκεται στο χειρότερο σημείο καθώς οι αγροτικοί δρόμοι σχεδόν στο σύνολό τους παραμένουν σε εγκατάλειψη και με την νυν Δημοτική αρχή να επεμβαίνει εντελώς πρόχειρα και “πυροσβεστικά”.

Το τραγικό είναι ότι ο ίδιος ο Δήμος λειτουργεί εντελώς “εχθρικά” και σε απόσταση την ώρα που θα έπρεπε να είναι αρωγός και να έχει αναλάβει ενεργό ρόλο υποστήριξης του τομέα αυτού, όπως συμβαίνει σε Δήμους που ο πρωτογενής τομέας αποτελεί πυλώνα της οικονομίας τους.Εμείς εδώ στο ΒΗΜΑ στο ΑΥΡΙΟ έχουμε εντελώς άλλη αντίληψη και στο ζήτημα αυτό καθώς για εμάς ο πρωτογενής τομέας ,η αγροτιά και η κτηνοτροφία του Δήμου μας αποτελεί προτεραιότητα ,όπως και στήριξη του εισοδήματος των ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ που απασχολούνται στον συγκεκριμένο τομέα.

Στόχος μας και ΑΜΕΣΗ προτεραιότητα η λειτουργία εντός του Δήμο μας “ειδικού γραφείου”, με αναφορά στην Δήμαρχο και σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες που θα ασχολούνται με τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα.

Επιμόρφωση σε σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας, εκτροφής αλλά και διάθεσης των τοπικών προϊόντων.

Στήριξη μέσω προγραμμάτων της Ε.Ε. και του ΕΣΠΑ για αγρότες και κτηνοτρόφους με κάλυψη των εξόδων επιμόρφωσης.

Αποκατάσταση και ριζική βελτίωση αγροτικής οδοποιίας καθώς και ασφαλτόστρωση κύριων οδικών αξόνων.

Αντιπλημμυρικά και αποστραγγιστικά έργα σε όλο το εύρος των καλλιεργήσιμων εδαφών του Δήμου.

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί για εμάς το “αίμα στις αρτηρίες” του Δήμου μας και δεν θ’αφήσουμε τους γεωργούς μας και τους κτηνοτρόφους μας μόνους όπως σήμερα συμβαίνει,και αυτό αποτελεί δέσμευση μας!

Ακολουθείστε μας στο Google News