Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων με τον συνδυασμό της Έλενας Βάκα «Αλλάζουμε» Κώστας Βουρδάνος πραγματοποίησε με επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του έρευνα, προκειμένου να αφουγκραστεί τις αναγκες και τις προτεραιότητες των δημοτών, έτσι ώστε να γίνουν συγκεκριμένα σχέδια δράσης για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Φυσικά ακολούθησαν αντιγραφές της έρευνας από άλλους υποψήφιους, ωστόσο ο Κώστας Βουρδάνος ήταν ο πρώτος που σχεδίασε την υλοποίηση και έθεσε τα ερωτήματα.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 28 Μαρτίου με 21 Απριλίου, το μεγαλύτερο ποσοστό των δημοτών Χαλκίδας ανέφερε ως πρωτεύον και ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα την έλλειψη υποδομών για άτομα με αναπηρία. Ακολούθησαν , έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων, ελλειψη οδικού δικτύου – χώροι στάθμευσης, απουσία δυνατότητας παρέμβασης στο Δήμο, έλλειψη δομών κοινωνικής φροντίδας για άτομα μεγάλης ηλικίας, και περιορισμένη δυνατότητα ανακύκλωσης.

Αυτή η προσέγγιση των προβλημάτων σε συνεργασία με σύγχρονες πρακτικές και με ανθρώπους που πραγματικά νοιάζονται για τον τόπο στον οποίο ζουν,έχει στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης, να αναπτύξει την τοπική κοινωνία και να εκσυγχρονίσει το Δήμο μας. Πάντα με σεβασμό στην ανθρώπινη φύση, τις αξίες μας αλλά και το περιβάλλον.