Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 09:00,  οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Χαλκίδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουν καθαρισμό του χώρου που θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ. Μέσα από την καθαριότητα του πάρκου επιδιώκεται να αναδειχτεί η ανάγκη αναβάθμισης των ελεύθερων χώρων της πόλης και η εξασφάλιση της απρόσκοπτης χρήσης τους από τους κατοίκους. Να γίνει λαϊκή απαίτηση όχι μόνο η ελεύθερη χρήση τους, αλλά και η καθαριότητά τους, η αναβάθμισή τους και παράλληλα η δημιουργία νέων σύγχρονων χώρων ψυχαγωγίας και άθλησης.

Σε αυτά τα πλαίσια το ίδιο απόγευμα στο πάρκο Δέλτα οι οργανώσεις της ΚΝΕ διοργανώνουν τουρνουά μπάσκετ και μαζική εξόρμηση στο χώρο του πάρκου και στη γειτονιά της Νεάπολης για το Φεστιβάλ.

Οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή, κορυφώνονται στην Εύβοια το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη στη Χαλκίδα και ώρα 7.30 μ.μ., στο Πάρκο Δέλτα.

Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης: Οπτικοακουστικό αφιέρωμα στο διεθνιστικό τραγούδι, στηριγμένο στις κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης ανά τον κόσμο, συναυλία με τoυς Bunta Planedo και νησιώτικο γλέντι με το Νίκο Φάκαρο.

Στο χώρο θα λειτουργούν:

  • Μαθητικό στέκι, όπου θα διεξαχθεί παιχνίδι quiz ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ομαδικό παιχνίδι για το περιβάλλον και θα υπάρχει έκθεση με θέμα το σοσιαλισμό. Ακόμη, θα προβληθεί βίντεο με τίτλο: «Ρεπορτάζ ένα μήνα μετά την καταστροφική φωτιά στην Εύβοια» φτιαγμένο από μαθητές των σχολείων των Ψαχνών.
  • Παιδότοπος, όπου θα παρουσιαστεί θέατρο σκιών με τονΘανάση Λιούνη και θα υπάρχει δραστηριότητα με χειροτεχνίες και κατασκευές.
  • Ακόμα θα υπάρχει έκθεση βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής» και έκθεση με θέμα «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε», αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς.