Η εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών απέστειλε σχετική επιστολή στην Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, κ. Αγγελική Σίμωση, κοινοποιηθείσα και στον Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Γιάννη Κοντζιά, εκφράζοντας τις ανησυχίες για την διαχείριση των αρχαιοτήτων και των μνημείων της περιοχής.

Η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, κ. Αγγελική Σίμωση κάλεσε με την σειρά της τα μέλη της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών στην Αρχαιολογική Διημερίδα, που θα γίνει στην Χαλκίδα στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2019 με τον τίτλο «Γη Αβάντων».

Εισηγητής της διημερίδας θα είναι ο ο αντιπρόεδρος του Τ.Τ. Ιστιαίας της Ε.Ε.Σ. ερευνητής και συγγραφέας Αλέξανδρος Καλέμης.

Η εταιρεία αναφέρει:

Στην καθησυχαστική απάντηση που λάβαμε, η κ. Σίμωση συμφωνεί με τις θέσεις μας περί διαφύλαξης, προβολής και αξιοποίησης του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας και μας διαβεβαιώνει πως αυτό ακριβώς φροντίζει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας.

Στην επιστολή της μεταξύ άλλων η κ. Σίμωση τονίζει πως, εφαρμόζοντας την τρέχουσα τακτική του Υπουργείου Πολιτισμού περί αναμόρφωσης του μουσειακού χάρτη της χώρας μας, μεθοδεύεται, πέραν της ολοκλήρωσης του κεντρικού μουσειακού χώρου της «Αρέθουσας», η δημιουργία μικρότερων κόμβων Ιστιαία και η ενίσχυση παράλληλα των Συλλογών και Εκθέσεων Αιδηψού και Ωρεών.

Στην ίδια επιστολή προσκαλεί σε μία συνάντηση εργασίας, τόσο τον Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού, όσο και εκπροσώπους του Τ.Τ. Ιστιαίας της Ε.Ε.Σ. κατά την διάρκεια της Αρχαιολογικής Διημερίδας, που θα γίνει στην Χαλκίδα στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2019 με τον τίτλο «Γη Αβάντων».

Σημειώνουμε πως, ως εισηγητής της προαναφερθείσας διημερίδας, έχει κληθεί και ο αντιπρόεδρος του Τ.Τ. Ιστιαίας της Ε.Ε.Σ. ερευνητής και συγγραφέας Αλέξανδρος Καλέμης.

Η εισήγησή του με τίτλο «Εύβοια: Η αδικημένη Κοιτίδα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού», θα γίνει στις 18:55-19:15, το απόγευμα της Πέμπτης 31ης Οκτωβρίου Πέμπτη.