Η αποχή έφτασε στο 50% στο νομό μας και τα αποτελέσματα δεν έφεραν καμία ανατροπή στους έξι Δήμους που είχαν περάσει στο δεύτερο γύρο εκλογών, αλλά ούτε και στην Περιφέρεια. Το ΠΑΣΟΚ μετράει νίκη στην Περιφέρεια, ενώ η Νέα Δημοκρατία στο Δήμο Χαλκίδας.

Στην Περιφέρεια Στ.Ελλάδας, ο Κλέαρχο Περγαντάς κέρδισε τη μάχη και επικράτησε του Θανάση Χειμάρα με ποσοστό 52,93% έναντι 47,07%. Ο Κλέαρχος Περγαντάς πέτυχε επικράτηση και στο νομό της Εύβοιας, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει, αν αναλογιστεί κανείς πως το ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια έβγαλε μόνο έναν Δήμαρχο (Γιάννη Μπουροδήμο στο Δήμο Μεσσαπίων – Διρφύων) και μοιράζεται και το Δήμαρχο Σκύρου με τη Νέα Δημοκρατία.
Η Νέα Δημοκρατία από την άλλη έχασε την Περιφέρεια και ο Θανάσης Χειμάρας μπορεί να αναλαμβάνει την ευθύνη της ήττας, αλλά η ανακοίνωσή του με τις αιχμές για στελέχη και βουλευτές της παράταξης που δεν στήριξαν και τον αμφισβήτησαν, σίγουρα θα απασχολήσει το κόμμα το επόμενο διάστημα…. Ωστόσο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να χαίρεται γιατί κέρδισε στο Δήμο Χαλκίδας, με το Θανάση Ζεμπίλη να σπάει την παράδοση των τελευταίων ετών που ήθελε Δήμαρχο μιας τετραετίας και να ανανεώνει τη θητεία του, αφού ο νέος Δήμος του χάρισε ποσοστό 55,57% έναντι του Χρήστου Παγώνη που έλαβε 44,43%. Αρκετή η διαφορά, όμως μη ξεχνάμε την αποχή που άγγιξε το 50% τόσο στο Δήμο Χαλκίδας όσο και στους άλλους Δήμους και συνολικά στην Εύβοια.
Από εκεί και πέρα, στους λοιπούς έξι Δήμους της Εύβοιας έχουμε τα εξής αποτελέσματα:
Θυμίζουμε πως οι Δήμοι Ερέτριας και Καρυστίας είχαν κλείσει από την πρώτη Κυριακή με Βασίλη Βελέντζα και Νίκο Μανώλη να κερδίσουν τις Δημαρχίες αντίστοιχα (προέρχονται και οι δύο από το χώρο της ΝΔ).
Στη Σκύρο επικράτησε ο Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης με 52,53% έναντι του Δημήτρη Αγγελή που έλαβε 47,47%. Ο Μ.Χατζηγιαννάκης στηρίχτηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Στο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου, όπως έδειχναν τα πράγματα τις τελευταίες ημέρες, είχαμε το αναμενόμενο… σκληρή μάχη μεταξύ των δύο υποψηφίων, αλλά επικράτηση του Δημήτρη Θωμά με 53,12% έναντι του Δημήτρη Παπαναστασίου με 46,88%. Και οι δύο κατέβηκαν ανεξάρτητοι και εκτόπισαν στο πρώτο γύρο τους επίσημους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Βέβαια, ο Δ.Παπαναστασίου προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και έτσι στο δεύτερο γύρο, είχαμε ανακοινώσεις από πλευράς στελεχών του ΠΑΣΟΚ ότι τον στηρίζουν… αλλά φάνηκε να είναι αργά πλέον και όχι αρκετό….
Στο Δήμο Μεσσαπίων – Διρφύων, ο Γιάννης Μπουροδήμος κατάφερε να κρατήσει όρθια την «αυτοκρατορία» του και στο νέο Δήμο, παρά τις διασπάσεις που δέχτηκε ο χώρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη στήριξη που έδωσε στην υποψηφιότητά του. Ο Γ.Μπουροδήμος επικράτησε με 55,58% του Γ.Ψαθά που συγκέντρωσε 44,42%. Και είναι ο μόνος Δήμος της Εύβοιας που μπορεί να χαίρεται το ΠΑΣΟΚ ότι κέρδισε…
Στο Δήμο Αγίας Άννας – Λίμνης – Μαντουδίου, ο Ανέστης Ψαρός έδωσε σκληρή μάχη απέναντι στον Γιάννη Περήφανο, και πέτυχε τη νίκη με ποσοστό 50,97% έναντι 49,03% του αντιπάλου του.
Τέλος στο Δήμο Αιδηψού – Ιστιαίας, ο Ζάχος Χριστοφής εξελέγη Δήμαρχος με ποσοστό 50,43% έναντι του Ηλία Πετσή που συγκέντρωσε 49,57%. Ο Ηλίας Πετσής στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Ζάχος Χριστοφής προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία αλλά κατέβηκε ανεξάρτητος αφού το κόμμα είχε αποφασίσει να μη δώσει επίσημα χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο.