Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ευβοίας συνεδρίασε εκτάκτως στις 3.9.2012 προκείμενου να συζητηθεί σε μία διευρυμένη συνεδρίαση με τους τοπικούς φορείς το θέμα της επικείμενης κατάργησης των Περιφερειακών Δ.Ο.Υ (Ιστιαίας, Κύμης, Καρύστου, Λίμνης) καθώς και του παραρτήματος του Ο.Α.Ε.Ε Αλιβερίου.

Ο κ. Πρόεδρος αφού καλωσόρισε του παρευρισκομένους κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και έδωσε τον λόγο στους εκπροσώπους των φορέων για να τοποθετηθούν επί του θέματος.

Αρχικά τον λόγο έλαβε ο Σπύρου Σταμάτιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών, ο Βαρελάς Βασίλειος Φοροτεχνικός και Μέλος Δ.Σ του Επιμελητηρίου Ευβοίας, ο Χρυσοβαλάντης Μπακαρός, Πρόεδρος Εργαζομένων Συλλόγου Εφοριακών Βοιωτίας – Εύβοιας, εκπρόσωποι των υπαλλήλων των Περιφερειακών Δ.Ο.Υ (Ιστιαίας, Κύμης, Καρύστου και Λίμνης).

Αμέσως μετά τοποθετήθηκαν επί του θέματος οι εκπρόσωποι των Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, Δημήτρης Θωμάς, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ταμυναίων, κ. Κιούσης Νικόλαος, ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας, κ. Ψαρρός Ανέστης, η Αντιδήμαρχος Καρύστου, Κιούκη- Γιαννάκου Μαρία.

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο κ. Θαλάσσης Ηλίας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ευβοίας, η κα Βούλα Αγιοστρατίτη, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων και μέλος του Δ. Σ του Επιμελητηρίου Ευβοίας, η Γάσπαρη Μαρία, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου, η Σφυρίδη Ροδόπη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Καρύστου καθώς και άλλοι εκπρόσωποι Συλλόγων – Σωματείων.

Επίσης τοποθετήθηκαν τα μέλη των Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ευβοίας.

Τέλος, ο κ. Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις ενέργειες που έχει κάνει το Επιμελητήριο για την διατήρηση των Περιφερειακών Δ.Ο.Υ καθώς και του παραρτήματος του ΟΑΕΕ στο Αλιβέρι.

Ομόφωνα όλοι οι παρευρισκόμενοι στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ευβοίας στις 3.9.2012 αποφάσισαν στην έκδοση του παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ:

– Εκφράζουμε την ισχυρή βούληση μας για συνέχιση της λειτουργίας των περιφερειακών Δ.Ο.Υ ( Ιστιαίας, Κύμης, Καρύστου και Λίμνης) και ζητούμε την εξαίρεσή τους από την επικείμενη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών περί αναστολής λειτουργίας τους, ώστε να ληφθούν υπόψη τα αντικειμενικά κριτήρια και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχή μας που επιβάλλουν την ύπαρξη τους στις απομακρυσμένες περιοχές του Νομού, ως αρωγοί στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Νομού μας.

Εκφράζοντας τον παλμό των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής, ζητούμε να σταματήσει η απαξίωση και η υποβάθμιση του τόπου, που θα οδηγήσει σε κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό.

– Διαφωνούμε με την υποβάθμιση και την συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών του Νομού μας, που προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίτες είτε έχουν επιχείρηση είτε όχι και θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στους συναλλασσόμενους, στους υπαλλήλους και στις οικογένειές στους.

– Ζητούμε τη συνέχιση της λειτουργίας του παραρτήματος του ΟΑΕΕ Αλιβερίου για την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών του Νομού μας που σημειωτέων ο Δήμος –Αλιβερίου Κύμης παραχώρησε χώρο για την στέγασή του.

– Το Επιμελητήριο Εύβοιας κατανοεί απόλυτα την ανάγκη μείωσης του λειτουργικού κόστους της φορολογικής διοίκησης και της εξοικονόμησης πόρων και στελεχιακού δυναμικού και προτείνει την στέγαση των υπηρεσιών του ΟΑΕΕ στην Ιστιαία και στην Κάρυστο στα γραφεία των παραρτημάτων του Επιμελητηρίου Ευβοίας, άνευ μισθώματος, προκειμένου να διευκολύνει τους επαγγελματίες του Νομού μας.

Την αποστολή του ψηφίσματος στον Πρωθυπουργό , στους αρμόδιους Υπουργούς, στους τοπικούς Βουλευτές και γενικότερα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με την βεβαιότητα ότι ο Νομός μας δικαιούται την συνέχιση λειτουργίας των ανωτέρω Δ.Ο.Υ και του παραρτήματος του ΟΑΕΕ Αλιβερίου.

Διαβάστε επίσης: Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό απέστειλε ο Παναγιώτης Σίμωσης