Στο Γυμνάσιο Κανήθου ψήφισε η Σοφία Ντούρου, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ. Βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα, επισήμανε την ανάγκη ο κόσμος που είναι και αισθάνεται αριστερός, να μην πετάξει την ψήφο του σε Κόμματα μιας χρήσης ή σε χρεοκοπημένες επιλογές της δήθεν ρεαλιστικής αριστεράς. Η μόνη ψήφος που ξέρει ότι θα κατατεθεί στους αγώνες είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.

Στο 7ο Γυμνάσιο Χαλκίδας ψήφισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Νικολάου, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη η νέα βάρδια της εργατικής τάξης, να ενισχύσει το Κόμμα της, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Να δώσει πραγματική προοπτική στην πάλη και στους αγώνες ενισχύοντας τη δύναμή της την επόμενη μέρα.

Νωρίς το πρωί, στο 389ο εκλογικό τμήμα, στο Γυμνάσιο Κανήθου του Δήμου Χαλκιδέων, ψήφισε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, Γρανέτα Τσιβίκα.

Στη δήλωση της η Γρανέτα Τσιβίκα ανέφερε:

“Καλούμε τους εργαζόμενους να εμπιστευθούν τη δύναμη τους, να ψηφίσουν ΚΚΕ. Γνωρίζουν καλά ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι εδώ τα προβλήματα και η ανασφάλεια, γιατί θα είναι εδώ οι οικονομικοί και πολιτικοί λόγοι που τα γεννούν. Την επόμενη όμως, σημασία θα έχει να είναι πιο δυνατός ο λαός! Να είναι ισχυρή η δύναμη που μάχεται για τις ανάγκες και το δίκιο μας.”

Στις 8.00 μμ, στο 330ο Εκλογικό τμήμα στο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα ψήφισε η Δήμητρα Αυλωνίτη.

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, ανάμεσα σε άλλα ανέφερε στη δήλωση της:

“Στις σημερινές εκλογές είναι ευκαιρία να μετρηθεί, να καταγραφεί, η δύναμή αντίστασης του λαού. Αποχή δεν αποτελεί λύση ούτε ουσιαστικό τρόπο για να εκφράσει κανείς την αγανάκτηση του. Καλούμε τους εργαζόμενους, όλο το λαό να εμπιστευθεί τη δύναμη του, να ψηφίσει ΚΚΕ. Η ψήφος στο ΚΚΕ επιστρέφει στο λαό, δυναμώνει τη λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση.”

Στο Γυμνάσιο Βαθέος Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων ψήφισε ο Γιάννης Τζαβάρας, υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ. Σε δήλωσή του τόνισε:

“Στις σημερινές εκλογές αναμετριούνται από τη μια πλευρά το ΚΚΕ και από την άλλη κόμματα που στήριξαν μνημόνια και κόμματα ακροδεξιά- φασιστικά.

Απευθύνουμε κάλεσμα στον εργαζόμενο λαό της Εύβοιας, πηγαίνοντας στην κάλπη να κάνει το αποφασιστικό βήμα και να ενισχύσει το ΚΚΕ. Ο κάθε ένας λαϊκός άνθρωπος μπορεί με την ψήφο του να έχει αποφασιστική συμβολή να εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής και στην Εύβοια και να χάσει η Χρυσή Αυγή την έδρα που έχει στο νομό μας.

Τώρα ΚΚΕ ισχυρό! Γιατί αυτή είναι η επιλογή που θα δικαιώσει τον εργαζόμενο λαό!

Είναι η επιλογή για τον καθένα που αναλογίζεται ότι την επόμενη μέρα, τα συμφωνηθέντα που θα παραλάβει η νέα κυβέρνηση από τη σημερινή θα βρίσκονται στον ίδιο αντιλαϊκό βηματισμό, γι’ αυτό χρειάζεται να οργανωθεί η αντίσταση, η λαϊκή διεκδίκηση, η αντεπίθεση για τις ανάγκες του λαού μας.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ για να δυναμώσει ξανά στο λαό η ελπίδα που γεννά ο αγώνας για τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο με τους εργαζόμενους αφέντες του πλούτου που παράγουν και του τόπου τους.

Γιατί οι αγώνες που έχουμε μπροστά μας χρειάζονται μια δύναμη δοκιμασμένη, αταλάντευτη στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, σίγουρη και αποφασισμένη, που δεν υπολογίζει θυσίες και κόπο όταν πρόκειται για το δίκιο του λαού. Και αυτή η δύναμη είναι το ΚΚΕ!”

Στο 113ο εκλογικό τμήμα στο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας ψήφισε ο Βασίλης Παπασωτηρίου, υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ.

Σε δήλωσή του ανέφερε:

“Στις σημερινές εκλογές το πραγματικό διακύβευμα δεν είναι η διαφορά του πρώτου κόμματος από το δεύτερο, ούτε αν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ ή κυβέρνηση με την ανοχή του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που στην πραγματικότητα κρίνεται για τα λαϊκά συμφέροντα είναι πόσο δυνατό θα βγει το ΚΚΕ από την κάλπη.

Για να μπορέσουμε την επόμενη μέρα με περισσότερες δυνάμεις και βουλευτές, με την εκλογή βουλευτή του ΚΚΕ και στην Εύβοια, με περισσότερη ορμή και δύναμη στο εργατικό- λαϊκό κίνημα μαζί με τους ανθρώπους του μόχθου, να βάλουμε εμπόδια την αντιλαϊκή πολιτική που θα συνεχιστεί αμείωτη. Να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για να ανοίξει ο ελπιδοφόρος δρόμος της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής πλειοψηφίας.

Απέναντι στα 4 μνημονιακά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ 25) και τα δύο φασιστικά και ακροδεξιά μορφώματα (Χρυσή Αυγή, Ελληνική Λύση) που διεκδικούν έδρες στη Βουλή, υπάρχει επιλογή που να αντιστοιχίζεται στα λαϊκά συμφέροντα. Και αυτή είναι η ψήφος στο ΚΚΕ!”

Στον Άγιο Λουκά του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου ψήφισε ο Γιώργος Μαρίνος, υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.

Εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα δήλωσε:

«Σήμερα ψηφίζουμε για ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα των εκλογών. Αυτό είναι που κρίνεται στη σημερινή κάλπη, με δεδομένο το αντιλαϊκό πρόγραμμα της κυβέρνησης που θα αναδειχθεί. Ένα πρόγραμμα που θα κινηθεί στις ράγες των μνημονιακών νόμων που παραμένουν, των ματωμένων πλεονασμάτων μέχρι το 2060 που πληρώνει ο λαός μας, της μόνιμης εποπτείας της Ε.Ε. για την τήρηση των συμφωνηθέντων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη συμφωνία με ΝΔ και ΚΙΝΑΛ/ ΠΑΣΟΚ.

Καλούμε όσους προβληματίζονται και αφουγκράζονται τις αλήθειες που λέει το ΚΚΕ, όσους εκτιμούν τη συνέπεια και τη σταθερότητά του στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, όσους θέλουν το ΚΚΕ να πάει καλά στις εκλογές και να ενισχυθεί σε ψήφους, ποσοστά και βουλευτές, ακόμα και αν δε συμφωνούν σε όλα με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, να κάνουν το αποφασιστικό βήμα και να το ψηφίσουν.

Για να μη χαθεί η ψήφος των εργαζομένων, των ανέργων, των επιστημόνων, των επαγγελματιών και αγροτών, των συνταξιούχων, των νέων ανέμεσα στα 4 μνημονιακά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, ΜεΡΑ 25) και τα δύο φασιστικά ακροδεξιά μορφώματα (Χρυσή Αυγή, Ελληνική Λύση) που διεκδικούν έδρες στη βουλή.

Σε αυτές τις εκλογές ο ευβοιώτικος λαός μπορεί αποφασιστικά να κάνει το βήμα, και να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ χωρίς κανένα φόβο, κανένα δισταγμό γιατί αποτελεί εγγύηση για τους αγώνες του λαού μας. Για να παρθεί πίσω η βουλευτική έδρα του νομού απο την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, και να επιστρέψει εκεί που ανήκει, δηλαδή στο λαό και το ΚΚΕ με την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή και στην Εύβοια».

Ακολουθείστε μας στο Google News