Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και φυσικού κάλους περιοχής Μακρυχωρίου Εύβοιας ευχαριστεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση της φωτιάς στο Μακρυχώρι.

Σας γνωρίζουμε ότι μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου 2007, δεν πέρασαν πολλά χρόνια ώστε να έρθει η άλλη πυρκαγιά στις 5 Ιουλίου 2019 με τις ανυπολόγιστες για την περιοχή μας συνέπειες.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την πυροσβεστική υπηρεσία και τις αρμόδιες αρχές (Δήμο – Περιφέρεια) για την έγκαιρη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, όλων των πυροσβεστικών μέσων (από αέρα, πεζοπόρα τμήματα και πυροσβεστικά οχήματα), γιατί μπόρεσαν να περιορίσουν την φωτιά και να προστατευτούν τα σπίτια και το Μα

Επίσης στον πρόεδρο του χωριού μας Σταύρο Δήμου ο οποίος βοήθησε να γίνει η μεταφορά των κατοίκων σε ασφαλές μέρος, ώστε να μη κινδυνεύσουν από τη φωτιά και να είναι όλες τις ημέρες στο χωριό και να βοηθάει στην κατάσβεσει.

Όμως το καλοκαίρι είναι μπροστά μας η καταστροφή στο φυτικό περιβάλλον, σε ελαιόδενδρα, καρποφόρα δένδρα, κηπευτικά και περιουσίες είναι η απόλυτη .

Μετά τα παραπάνω ο Σύλλογος ζητά από όλους τους αρμόδιους φορείς αλλά και από πολίτες που αγαπόυν το Περιβάλλον και τον τόπο μας, να βοηθήσουν ουσιαστικά, ώστε να γίνει γρήγορα η απόκατάσταση, αλλά και ηθική συμπαράσταση δεδομένου, οτι οι κάτοικοι έχουν απογοητευθεί ειδικά τώρα στην δεύτερη φωτιά μεσα σε λίγα χρόνια, μολις δηλ. είχε γίνει η φυσική αποκατάσταση και είχαν φυτευθεί νέα δένδρα .