Τελευταία ενημέρωση 13/8/2019 16:16: Ο Νομός Εύβοια κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τελευταία ενημέρωση 13/8/2019 15:58: Η φωτιά έχει κατεύθυνση προς την πόλη των Ψαχνών Ευβοίας.

Τελευταία ενημέρωση 13/8/2019 14:29: εκκενώνονται Κοντοδεσπότι, Μακρυμάλλη και Σταυρός ενώ ήδη είχαν αποχωρήσει από μόνοι τους οι περισσότεροι κάτοικοι στη Μακρυμάλλη.

Μάχη σε τέσσερα μέτωπα δίνουν από το πρωί της Τρίτης οι πυροσβέστες σε όλη την Ελλάδα καθώς για άλλη μια ημέρα αρκετές περιοχές βρίσκονται σε «πορτοκαλί» συναγερμό για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη φωτιά στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στην Εύβοια.

Η περιοχή που ξέσπασε η πυρκαγιά στην θέση   Αγριλίτσα στα Ψαχνά της Εύβοιας είναι προστατευόμενη και έχει χαρακτηριστεί Καταφύγιο Άγριας Ζωής σε έκταση: 5.500 στρεμάτων με το ΦΕΚ 540/28-8-90.

Στην περιοχή έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις καθώς επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 39 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, 12 πυροσβέστες από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Κοντά σε τρία χωριά η φωτιά – Στις πλατείες οι ευπαθείς ομάδες

Εκκενώθηκε μοναστήρι στην περιοχή Διρφύων-Μεσσαπίων. Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα.

Κατόπιν συντονισμού των δυνάμεων που διευθύνουν το έργο της πυρόσβεσης, έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι των χωριών κοντά στο μέτωπο της φωτιάς (Αγριλίτσα, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη) να βρίσκονται σε ετοιμότητα εκκένωσης των κατοικιών τους σε περίπτωση που πλησιάσουν οι φλόγες.

Ιδιαίτερα στα χωριά Αγριλίτσα και Κοντοδεσπότι έχουν συγκεντρωθεί στις πλατείες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για να μετακινηθούν άμεσα εφόσον χρειαστεί.

Ο δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «πολύ σοβαρή φωτιά με “μεγάλη τροφή” καθώς καίγεται πευκοδάσος, που εκδηλώθηκε στις 3 τα ξημερώματα» ενώ πρόσθεσε ότι για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν πέντε άτομα από την Ιερά Μονής Μακρυμάλλης.

«Έχουμε αέρα και είναι δύσβατο το σημείο» δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής με την οσμή της φωτιάς να έχει φτάσει μέχρι την Αττική.

Έντονη είναι η αίσθηση του καπνού από τη φωτιά και στη Χαλκίδα

Έντονη είναι η αίσθηση του καπνού από τη φωτιά σε πολλές περιοχές της Εύβοιας.

Ακολουθείστε μας στο Google News