Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, αναφορικά με την πυρκαγιά που προκλήθηκε την Παρασκευή τα ξημερώματα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς το σχολείο, ζητώντας από τους αρμόδιους φορείς τη βοήθεια τους για άμεση αποκαταστάση της ζημιάς.

Σήμερα τα ξημερώματα, από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια, καταστροφική πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης.

Το σχολείο έχει  ανακηρυχθεί σε μνημείο με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΦΕΚ 506/ ΑΑΠ 26/11/2010). Σύμφωνα με το ΦΕΚ : «Χαρακτηρίζουμε ως μνημείο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 1β του Ν. 3028/2002, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης Ευβοίας, διότι διαθέτει αξιόλογα αρχιτεκτονικά και μορφολογικά στοιχεία, βρίσκεται σε κομβικό σημείο της Κύμης, αντικατοπτρίζει την αποδοχή και ενσωμάτωση των αρχιτεκτονικών ρευμάτων της εποχής στην περιοχή και συνεπώς αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της κοινωνικής και ιστορικής φυσιογνωμίας της».

Εκ μέρους όλων των κατοίκων της Κύμης ευχαριστούμε όλους τους πυροσβέστες αλλά και κάθε απλό κάτοικο που έτρεξε και βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις.

Κανείς δεν έμεινε αμέτοχος, κανείς δεν έμεινε ασυγκίνητος.

Καλούμε με την παρούσα επιστολή, την καθ ΄ ύλην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και όλους τους φορείς, να βοηθήσουν ώστε να αποκαταστήσουμε άμεσα την τραγική για την Κύμη ζημιά.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΩΜΑΣ