Σε σχολιασμό προέβη το Γραφείο Τύπου της ΚΟ Στερεάς του ΚΚΕ αναφορικά με την επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στη Χαλκίδα, την Κυριακή 23 Μαρτίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο επικεφαλής της κίνησης «Το ποτάμι» επέλεξε η παρουσία του στη Χαλκίδα με φόντο τον Ευβοϊκό, να γίνει την ώρα της πλημμυρίδας. Στη φουσκοθαλασσιά, όπως άλλωστε τον «φουσκώνουν» διάφορα επιτελεία του πολιτικού συστήματος. Γι’ αυτό και μίλησε για την συμβολή της κίνησής του στην αναπαλαίωσή του, αφήνοντας ορθάνοιχτες τις πόρτες των συνεργασιών μετά τις εκλογές, ως διαθέσιμος μπαλαντέρ των αντιλαϊκών κυβερνήσεων του συστήματος. Το έδαφος κοινό για τέτοιες συμπράξεις: η υπεράσπιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
Ο λαός της Εύβοιας, της Στερεάς, να σταθεί βράχος στην παλίρροια του πολιτικού συστήματος που ψάχνει σωσίβια για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Στις επερχόμενες εκλογές ψήφο στο ΚΚΕ! Γιατί είναι η μόνη που δε μεταλλάσσεται, που μένει στο λαό, που ενισχύει τον αγώνα και το κίνημα, η μόνη που δε δίνεται προίκα σε γάμους και παζάρια για να υπάρξουν κυβερνήσεις «μία από τα ίδια».