Σε απεργιακό κλοιό αύριο θα είναι ολόκληρη η χώρα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και στην Χαλκίδα, αφού αύριο Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, οι δημόσιες υπηρεσίες καθώς επίσης οι Τράπεζες και τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά. Οι φαρμακοποιοί βάζουν λουκέτο.

 

Οι τράπεζες στο κέντρο της πόλης της Χαλκίδας θα απεργήσουν ή θα υπολειτουργήσουν.

 

Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν μετά τις 11.00 πμ, κάποια ωστόσο θα παραμείνουν κλειστά όλη την ημέρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΕΣΕΒΕΕ.

Μερικά καταστήματα επέλεξαν να κατεβάσουν τα ρολά, σήμερα στην Γενική Απεργία, κάποια άλλα όμως λειτούργησαν κανονικά, στο κέντρο της Χαλκίδας

Το απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων και των συλλόγων θα πραγματοποιηθεί, στις 11 το πρωί, στην Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας.

Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στην απεργία «για να μην περάσουν τα μέτρα της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού για διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης και κλείσιμο των μικρομεσαίων φαρμακείων της χώρας μας». Κατά τη διάρκεια της απεργίας το κοινό θα εξυπηρετείται κανονικά από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Χαλκίδας.

 

Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει κηρύξει για αύριο η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων αποφάσισαν οι Ομοσπονδίες Βενζινοπωλών και Πρατηριούχων.

Ακινητοποιημένες οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο Προαστιακός

Επιπλέον, από την εταιρία ανακοινώθηκε, ότι και σήμερα ματαιώνονται ορισμένα δρομολόγια, καθώς η απεργία ξεκινάει από τις 12 τα μεσάνυχτα.

Συγκεκριμένα, ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών:

– 500 (Αθήνα- Θεσσαλονίκη).

– 501 (Θεσσαλονίκη- Αθήνα).

– 1686 (Αλεξανδρούπολη- Δίκαια).

2536 Αθηνών- Χαλκίδας- Αθηνών.

– 753 Θεσσαλονίκης- Έδεσσας- Θεσσαλονίκης.

– 3593-3592 Θεσσαλονίκης- Λάρισας- Θεσσαλονίκης.

– 2576-2577 Λάρισας- Βόλου- Λάρισας.

Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστοί

Τη συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί από τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις, Γ.Σ.Ε.Ε./ΑΔΕΔΥ, για αύριο Τετάρτη (26 Σεπτεμβρίου) αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Υ.Φ.Α.) που καλεί όλα τα μέλη του να απεργήσουν και να παραμείνουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι κλειστοί.

Στόχος τους, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση είναι «να δώσουν βροντερή απάντηση τόσο στα σχέδια της Κυβέρνησης, όσο και των Τροϊκανών», ενώ παράλληλα ζητούν την κατανόηση του κοινού και των τουριστών.