Δεύτερο ισχυρό χτύπημα επιχειρείται στη Νότια Καρυστία από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Οι Δήμοι Καρύστου, Μαρμαρίου και Στυρέων κλείνουν επ’ αόριστον μέχρι η κ.Τ.Μπιρμπίλη δει με λίγη περισσότερη ευαισθησία και ενδιαφέρον το θέμα της περιοχής, σχετικά με τις ΑΠΕ και τα λατομεία…

Μετά την παύση λειτουργίας όλων των λατομείων πλακών Καρύστου που έχει φέρει σε απόγνωση και οικονομικό μαρασμό χιλιάδες κατοίκους της περιοχής μέσα στη γενικευμένη οικονομική κρίση, το Υπουργείο με διάταξη που περιλαμβάνεται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τις Α.Π.Ε. καταργεί βάναυσα ακόμα και το δικαίωμα της ιδιοκτησίας !!!! (άρθρο 12 § 13 Σχέδιο Νόμου Α.Π.Ε.).

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Η ακαμψία του Υ.Π.Ε.Κ.Α. σε δύο ζωτικά για την περιοχή μας ζητήματα 1) το κλείσιμο των λατομείων από τα οποία ζουν χιλιάδες άνθρωποι και 2) την κατάργηση της ιδιοκτησίας όσων διαθέτουν νόμιμους τίτλους κτημάτων για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών ερήμην αυτών, προς όφελος των μεγάλων εταιριών, μας οδηγεί σε άμεσες και μαζικές κινητοποιήσεις.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ:

1) Να απεμπλακεί η χορήγηση άδειας επέμβασης από την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και να κατατεθεί άμεσα η σχετική τροπολογία όπως ζητήθηκε από το Νομάρχη και όλους τους Βουλευτές της Εύβοιας για τα λατομεία, και άμεση επαναλειτουργία τους.

2) Τροποποίηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου που αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων και ένταξη της Εύβοιας στο άρθρο 62 του Νόμου 998/89.

3) Τροποποίηση του άρθρου 12 παρ. 13 του σχεδίου νόμου για τις ΑΠΕ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα με επικεφαλής τους τρείς Δημάρχους της περιοχής (Στυρέων, Μαρμαρίου και Καρύστου) αποφάσισε:

1) Το κλείσιμο επ’ αόριστον των τριών Δήμων Καρύστου, Μαρμαρίου και Στυρέων μέχρι την οριστική ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των κατοίκων της περιοχής τα οποία συναρτώνται άμεσα με την οικονομική επιβίωση και την ανάπτυξη ολόκληρης της Νότιας Καρυστίας.

2) Συναντήσεις και επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στην Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. και τους λοιπούς Αρμόδιους Φορείς.

3) Ενημέρωση όλων των πολιτικών κομμάτων σε επίπεδο Αρχηγών καθώς και των Ευρωβουλευτών, της ΚΕΔΚΕ και των ΜΜΕ .

4) Την προσφυγή σε όλες τις αρμόδιες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές δικαστικές Αρχές.

Η Επιτροπή Αγώνα

Οι Δήμαρχοι Καρύστου Σπύρος Πλατυμέσης, Μαρμαρίου Νίκος Μανώλης, Στυρέων Σοφία Μούτσου και τα μέλη Κων/νος Καλλιανιώτης, Γεώργιος Σαραβάνος, Σωτήρης Κρίσιλιας, Κώστας Θήλυζας.