Σε λειτουργία από την Τρίτη 16 Οκτωβρίου είναι το σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών για την απόκτηση του επιδόματος θέρμανσης.

Στην εφαρμογή, η οποία αναμένεται να ανέβει σήμερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr από τη ΓΓΠΣ, οι εγγεγραμμένοι χρήστες του taxisnet, με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών, εφόσον είναι διαχειριστές πολυκατοικιών ή εκπρόσωποί τους, μπορούν να δημιουργήσουν το προφίλ της πολυκατοικίας, γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμο για τη χορήγηση επιδόματος στους ενοίκους- ιδιοκτήτες.
 
Η εφαρμογή φαίνεται απλή. Ο διαχειριστής δε χρειάζεται περισσότερα στοιχεία από τους προσωπικούς του κωδικούς, τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, το ονοματεπώνυμο του κάθε χρήστη του διαμερίσματος, τον αριθμό των διαμερισμάτων και τα χιλιοστά της επιβάρυνσης επί των κοινοχρήστων που τους αναλογούν.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

Με την πληκτρολόγηση του κωδικού πρόσβασης και του password, ο φορολογούμενος μπαίνει στην πρώτη σελίδα όπου πρέπει να κλικάρει την επιλογή «Διαχείριση Χιλιοστών Θέρμανσης». Αυτόματα μεταφέρεται στην επόμενη σελίδα όπου πληκτρολογώντας τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ εμφανίζονται η διεύθυνση όπου βρίσκεται η πολυκατοικία, η πόλη και ο ταχυδρομικός κωδικός.

Taxisnet