Αρχίζει σιγά σιγά να ξεκαθαρίζει το προεκλογικό τοπίο και τα ψηφοδέλτια να συμπληρώνονται απο θαρραλέους, που τολμούν στην εποχή της αγανάκτησης να βγούν στη γύρα για ψήφους. Καθότι αυτή η προεκλογική περίοδο σχέση καμία δεν θα έχει με τις προηγούμενες και τα χαρακτηριστικά της είναι ιδιαίτερα.

Λιτότητα θα επιλέξουν τόσο τα κόμματα όσο και οι υποψήφιοί τους στην καμπάνια τους, προκειμένου να μην προκαλέσουν το Ελληνικό αίσθημα, την ώρα που αναμένεται νέο βαρύ φορολογικό πακέτο να σηκώσει η Ελληνική οικογένεια.

Οι επιλογές πάντως που έχει ο Έλληνας σε αυτές τις εκλογές για να ρίξει την ψήφο του είναι ουκ ολίγες, δεδομένου ότι έχουν δημιουργηθεί νέοι κομματικοί σχηματισμοί για τους δυσαρεστημένους με σημαία τους την…. «άλλη φωνή» – προεκλογικά τουλάχιστον καθότι μετά τις εκλογές όλα πάντα αλλάζουν.

Με πιο πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών την 6η του Μάη, τα ψηφοδέλτια ετοιμάζονται και υποψήφιοι μπαίνουν στο ρινγκ….

Η αλήθεια είναι πως θέλει θάρρος ιδιαίτερο για να δηλώνεις στη σημερινή εποχή υποψήφιος, αφού ο κόσμος έχει τέτοια οργή, που το λιγότερο που θέλει είναι την πόρτα του να χτυπήσεις και τη ψήφο του να ζητήσεις.

Ποιοί είναι λοιπόν οι θαρραλέοι της Εύβοιας;;;;

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα και τις πληροφορίες οι υποψήφιοι των κομμάτων είναι οι εξής:

Νέα Δημοκρατία:

Δεδομένες είναι οι υποψηφιότητες του Σίμου Κεδίκογλου και του Αναστάσιου Λιάσκου, που έρχεται να δοκιμάσει για άλλη μια φορά την τύχη του. Άλλωστε η διαγραφή του Κώστα Μαρκόπουλου άφησε μεγάλο κενό προς εκμετάλλευση….
Στράτευση του Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς, όμως ο πρώην βουλευτής δεν έχει πει το ναί, προς το παρόν τουλάχιστον. Φαίνεται πως δεν «ψήνεται» και πολύ για υποψήφιος να είναι, ωστόσο αν το κόμμα κρίνει αναγκαία την παρουσία του στο ψηφοδέλτιο, ποιός καλός και πιστός στρατιώτης θα πει όχι.
Επιπλέον, στη λίστα της ΝΔ, όλα δείχνουν πως θα δούμε τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Σταμάτη Γκάβαλη, που το θέλει πολύ υποψήφιος να είναι.
Σίγουρη θεωρείται και η υποψηφιότητα της Σ.Λαϊου, η οποία συμμετείχε και στις προηγούμενες εκλογές και αναμένεται να δούμε τελικά τί θα γίνει με την περίπτωση του Προέδρου της ΝΟΔΕ, Βασίλη Δεμερτζή, που πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόμμα…. τον κάλεσε να είναι υποψήφιος.
Τέλος, ο Σταύρος Καρκαλέτσης, μετά την εγκατάλειψη του ΛΑΟΣ και την προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία αποτελεί πρόσωπο που το θέλουν στο ψηφοδέλτιο αλλά και ο ίδιος το επιθυμεί και υποψηφιότητα κατέθεσε στην παράταξη.
Και βέβαια να δούμε τί θα γίνει με τις περιπτώσεις των Μπαζιώτη και Φωτάκη, που τη διάθεσή τους για κάθοδο την έχουν εκφράσει ήδη στα κεντρικά της ΝΔ.

ΠΑΣΟΚ:

Τη σιγουριά της υποψηφιότητας έχουν οι νυν βουλευτές, Κατερίνα Περλεπέ και Συμεών Κεδίκογλου, ενώ αρκετοί μιλούν για τη ….μεγάλη επιστροφή του Γιώργου Παπαγεωργίου, του πλέον αδικημένου των τελευταίων εκλογών εξαιτίας του εκλογικού νόμου…
Απο τους θαρραλέους φαίνεται πως είναι και ο Σταύρος Καμαριώτης, που μάλλον έχει πάρει ζεστά το θέμα συμμετοχής του σε εθνικές εκλογές και πάλι.

Κοινωνική Συμφωνία:

Ο νέος κομματικός σχηματισμός Κατσέλη και Καστανίδη ήδη έχει συμπεριλάβει στους κόλπους του πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ Εύβοιας. Μεταξύ αυτών είναι και ο Δημήτρης Πιπεργιάς και πραγματικά θα είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον υποψήφιο βουλευτή να τον δούμε σε αυτές τις εκλογές…

Δημοκρατική Συμμαχία:

Η απόλυτη σιγή επικρατεί στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη και ουδείς έχει βγει απο τα στελέχη της στην Εύβοιας να δηλώσει υποψήφιος. Ωστόσο αν λάβουμε υπόψιν μας το παρελθόν, δε θα μας φαινόταν καθόλου περίεργο να δούμε υποψήφιο τον Γ.Καπετάνιο.

Δημοκρατική Αριστερά:

Η κ.Αλατά μπορεί να παραιτήθηκε της υποψηφιότητάς της, και όπως λένε οι πληροφορίες, οι αριστερές της καταβολές και ιδεολογία καθόλου δεν της επέτρεπαν να αποδεχτεί μέσα στο κόμμα πρακτικές που κουβαλούν μαζί τους απο άλλες πολιτικές οικογένειες τα νεοφερμένα μέλη και όχι μόνο, αλλά το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμο και μάλιστα απο τα πρώτα.
Υποψήφιοι λοιπόν είναι:
Άλκης Παύλοβιτς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Πάνος Κολιοπάνος, Βαγγέλης Αγγέλου, Σπύρος Παπαγεωργίου, Ανδρέας Παπανδρέου και Αφ.Σαραφιανού.

Συνασπισμός:

Ενώ είχε διαρρεύσει το όνομα του Γιώργου Βλαχογεώργου για υποψήφιος, τελικά παραιτήθηκε και αναμένεται να αποχωρήση και απο το Συνασπισμό αλλά όχι απο τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι διαφωνίες του με τις πρακτικές συντρόφων του έχουν δημιουργήσει αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ τους.
Ωστόσο υποψήφιους στην Εύβοια με τον ΣΥΝ θα δούμε τον Δημήτρη Γεωργακόπουλο, τον Γιώργο Ακριώτη, τον Βαγγέλη Αποστόλου, τη Ζωή Λιβανίου – τα ονόματα που μέχρι τώρα γνωρίζουμε και έπεται συνέχεια…

ΛΑΟΣ:

Ο ΛΑΟΣ έχει σίγουρη την υποψηφιότητα της Ουρανίας Παπανδρέου, ενώ πληροφορίες μέχρι πριν λίγο καιρό ανέφεραν και τον Γ.Παπαγρηγορίου, που εμφανίζεται ως πολιτευτής του κόμματος, υποψήφιο στην Εύβοια. Επιπλέον, πιθανή είναι η υποψηφιότητα της Έφης Ντίνη στο νομό με το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ, και να δούμε αν θα συμμετέχει αυτή τη φορά η Νίκη Θεοδώρου…

Ανεξάρτητοι Έλληνες:

Χωρίς καμία επιβεβαίωση ή διάψευση μέχρι στιγμής απο κανέναν έχει διαρρεύσει η λίστα του κινήματος του Πάνου Καμένου για την Εύβοια.
Σίγουρη πάντως είναι η υποψηφιότητα του νυν βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλο, που παίζει και καθοριστικό ρόλο μέσα στο κίνημα έτσι κι αλλιώς απο την ώρα που απεδέχθει την πρόσκληση του Π.Καμμένου για συμμετοχή. Επίσης, υποψήφιος φέρεται και ο Σταύρος Μακαρίου, ο οποίος είχε υπάρξει στο παρελθόν υποψήφιος με τη ΝΔ.
Μεταξύ των ονομάτων που έχουν ακουστεί είναι και του Χρήστου Μπλέτα και του Χρήστου Θεοδουλίδη, οι οποίοι επίσημα δήλωση δεν έχουν κάνει σχετική, αλλά σ’ ότι αφορά τον πρώτο το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει τελικά υποψηφιότητά του. Απο κει και πέρα ανοιχτό μένει το θέμα του Κώστα Χατζή, που φαίνεται πως βρίσκεται ακόμα στη φάση των συζητήσεων.

ΚΚΕ:

Το ΚΚΕ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα ονόματα υποψηφίων, αν και τα στελέχη που επιστρατεύονται στην Εύβοια είναι γνωστά και δεδομένα.

Εν τω μεταξύ υποψηφίους φαίνεται πως θα έχει στην Εύβοια και η Χρυσή Αυγή, που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις τα ποσοστά της είναι σε επίπεδα εισόδου στη βουλή, όπως και οι Οικολόγοι Πράσινοι.