Γαστρονομικό ταξίδι στον πλανήτη γη με 15 authentic Street Food συνταγές. Με ξεναγό τον Εξαιρετικό Chef & Εκπαιδευτή Βασίλη Σπόρο Σεφ του Mama Roux, συνιδιοκτήτης του Po’ Boys, θα αποβιβαστούμε γευστικά σε Βιετνάμ, Μαλαισία, Μεξικό, Κίνα, Ινδονησία, Ιαπωνία, Ινδία, Αργεντινή και Τζαμάικα.

Με λαχταριστά Samosas, Pork Gyoza, Jerk Chicken, Baozi, Tacos, Βao, Banh Xeo, Curry Laska, Takoyaki, Pollo Empanadas θα απογειώσετε τους γευστικούς σας κάλυκες μαζί με το βιογραφικό σας. Κλείστε θέση εδώ.

Έναρξη Αθήνα: 25/10/21
Έναρξη Χαλκίδα: 9/11/21

Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 15 συνταγές

Το street food αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη παγκόσμια τάση στο χώρο της γαστρονομίας. Chef και εστιατόρια αγωνίζονται καθημερινά για το ποιος θα αναδείξει την επόμενη νέα τάση στο Street Food και από ποια κουλτούρα και εθνικότητα θα είναι αυτή.

Μέσα από 15 συνταγές , ο chef Βασίλης Σπόρος, ίσως ο πιο έμπειρος Chef στο Street Food στην Ελλάδα, όχι μόνο θα μας παρουσιάσει μερικές από τις πιο διάσημες συνταγές του παγκόσμιου Street Food, αλλά θα μας γνωρίσει και αρκετές έως σήμερα ‘άγνωστες’, που σίγουρα θα πρωταγωνιστήσουν στα αυριανά μενού των εστιατορίων.

Μέσα σε 5 ώρες θα παρακολουθήσετε, αλλά και θα λάβετε μία πληθώρα από συνταγές και υποσυνταγές, όλες δοκιμασμένες χρόνια στις κουζίνες και τα festival του Chef, υλικό ανεκτίμητο. Φυσικά θα υπάρχει γευστική δοκιμή σε όλες τις συνταγές.

Οι συνταγές που θα δούμε είναι:

Banh Xeo (Βιετνάμ)
Τραγανές Βιετναμέζικες αλμυρές κρέπες, το πιο διάσημο Street Food στο Vietnam

  • με γαρίδες και μυρωδικά
  • με ψητό χοιρομέρι και φύτρες φασολιού

Curry Laska (Μαλαισία)
Κατευθείαν από τη Μαλαισία, η πλούσια και αρωματική σούπα με noodles, ζωμό από γάλα καρύδας και rempah (μίγμα μπαχαρικών), με αβγά και κοτόπουλο.

Mexico

Tacos με κοτόπουλο chipotle
Tostadas με guacamole και πολύχρωμη pico de gallo
Μαθαίνουμε πως να φτιάχουμε masa από αλεύρι και φτιάχνουμε τα δικά μας tacos, tostadas.

Κίνα

Bao με καπνιστή πανσέτα και hoisin sauce
Baozi με γλυκιά πάστα από κόκκινα φασόλια
Μαθαίνουμε τη ζύμη για να φτιάχνουμε τα γνωστά πλέον σε όλους ψωμάκια Bao μέχρι τα γεμιστά baozi με αμέτρητες εφαρμογές και γεμίσεις.

Pisang Goreng Ινδονησία

Οι τραγανές και πολύ νόστιμες τηγανητές μπανάνες με αυτό το πολύ ιδιαίτερο κουρκούτι και διάφορες επικαλύψεις είναι το απόλυτο επιδόρπιο.

Takoyaki Ιαπωνία
Οι χρυσαφένιες τηγανητές φούσκες με χταπόδι και μυρωδικά, ένα ιδιαίτερο street food που θα μπορούσε εύκολα να ταιριάξει με την ελληνική κουλτούρα

Ινδία
Samosas με πικάντικο μοσχαρίσιο κιμά

Αργεντινή
Pollo Empanadas, γεμιστές με αρωματικό κοτόπουλο

Κίνα
Pork Gyoza, γεμιστά με χοιρινό κιμά και γαρίδες
Εδώ θα δούμε πως με μία κοινή ζύμη, αλλά διαφορετικής λογικής γεμίσεις θα ενώσουμε 3 μακρινές κουλτούρες με το πιο γευστικό αποτέλεσμα.

Jerk Chicken Jamaica
H πιο δυνατή συνταγή για jerk συνδυάζεται με κοτόπουλο αποκάλυψη για όσους δεν το έχουν δοκιμάσει ποτέ!

Ακολουθείστε μας στο Google News