Σήμερα, Τετάρτη, θα αποφασίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Πρατηριούχων – Εμπόρων Υγρών Καυσίμων για τη μορφή κινητοποίησεων που θα πραγματοποιήσουν, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο πλαφόν που επιβάλλει η κυβέρνηση στις τιμές των καυσίμων.

Η Π.Ο.Π.Ε.Κ. λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις των αρμοδίων Υπουργών, ότι δήθεν η επιβολή του μέτρου πλαφόν στις τιμές λιανικής πώλησης υγρών καυσίμων υπαγορεύτηκε από την ανάγκη προστασίας του καταναλωτικού κοινού, από επαπειλούμενες αυθαίρετες και αισχροκερδείς πρακτικές του κλάδου της λιανικής πώλησης καυσίμων, επ’ ευκαιρίας και με αφορμή την εξαγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων των Βυτιοφορέων Δημοσίας Χρήσης, η οποία τελικά δεν έλαβε χώρα, δηλώνει ότι:

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

 Η Κοινή Υπουργική Απόφαση περί πλαφόν, κατά τον πρόχειρο και προσχηματικό τρόπο που αυτή εκδόθηκε παραβιάζει το άρθρο 20 του Ν 3054/2002, διότι δεν εφαρμόζει καμία από τις προϋποθέσεις που τάσσει ο Νόμος, για τη διασφάλιση της εσωτερικής νομιμότητας της πράξης.

 Η Κοινή Υπουργική Απόφαση περί πλαφόν, αντί να προστατεύει τον καταναλωτή και να κατατείνει στην “επανεγκαθίδρυση” συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού που έχει δήθεν διαταραχθεί, άγει στα αντίθετα ακριβώς αποτελέσματα, ευνοώντας και προστατεύοντας τους αρχικούς κρίκους της αλυσίδας, τα Διυλιστήρια και τις Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών, θέτοντας αυτούς στο απυρόβλητο της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και κέρδους, αφού εξακολουθούν να διαθέτουν στους Πρατηριούχους, καύσιμα σε τιμές διαμορφωμένες κατά την επιχειρηματική τους κρίση και υψηλότερες εκείνης του πλαφόν.
 Η Π.ΟΠ.Ε.Κ. αναντίρρητα τίθεται υπέρ της προστασίας των συμφερόντων του Καταναλωτή, της εξυγίανσης της Αγοράς και της ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας πολύ περισσότερο την δύσκολη αυτή περίοδο που περνάει η Χώρα μας, θυσιάζοντας κάθε επιχειρηματικό κέρδος που θα συνέβαλλε στην προσπάθεια αυτή. Αντίθετα, με την εκδοθείσα Κοινή Υπουργική Απόφαση, βρισκόμαστε προ μίας ευθείας καταστρατήγησης τόσο του Νόμου όσο και των χρηστών συναλλακτικών ηθών, που όχι μόνο δεν θα επιφέρει τελικά κανένα θετικό αποτέλεσμα αλλά αντιθέτως χαρακτηρίζει, στοχοποιεί και εκθέτει τον κλάδο των Πρατηριούχων υγρών καυσίμων στα μάτια της κοινής γνώμης.

 Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Π.Ο.Π.Ε.Κ. δηλώνει ότι βρίσκεται στην διαδικασία οργάνωσης κινητοποιήσεων με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου, αλλά και ευρύτερα αυτών του τελικού Καταναλωτή, από προδήλως παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες της Διοίκησης, όπως η προκείμενη απόφαση.

 Τελική απόφαση ως προς τη φύση και το εύρος των κινητοποιήσεων, θα ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, αύριο, 15 Σεπτεμβρίου 2010, μετά και την οριστική απάντηση των αρμοδίων Υπουργών στα εύλογα πλην όμως αναπάντητα ερωτήματα που τους θέσαμε.

 Τέλος, δηλώνει κατηγορηματικά, ότι, στο μέλλον κάθε διοικητικό μέτρο που θα παίρνεται, θα αφίσταται και θα αντιτίθεται στις διατάξεις του Νόμου, θα αντιμετωπίζεται με κάθε πρόσφορο μέσο, ώστε να διασφαλίζονται τα συνταγματικώς και νομοθετικώς κατοχυρωθέντα δικαιώματα του κλάδου, αλλά και η ανάπτυξη της Αγοράς και της οικονομίας γενικότερα.