Ο Δημήτρη Κατσούλης, δικηγόρος και πρώην Δήμαρχος Αυλωναρίου σχολιάζει με τον δικό του τρόπου την “μαύρη” επέτειο από την φωτιά που ξέσπασε πριν ένα χρόνο στην Βόρεια Εύβοια.

Ο κ. Κατσούλης είπε: Πέρασε ένας χρόνος από την καταστροφή της Βόρειας Εύβοιας. Η κρατική ανικανότητα και κυρίως η πλήρης αποτυχία του λεγόμενου δήθεν “επιτελικού κράτους” στην Πολιτική Προστασία δεν έχει οδηγήσει στη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικότερου συστήματος αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών. Το ίδιο δόγμα της καταστροφής εφαρμόζεται και φέτος στις μεγάλες πυρκαγιές.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδόμησε και περιθωριοποίησε τους Δήμους και την Περιφέρεια αναδεικνύοντας την κατ΄αυτήν ανικανότητα των κομματικών στελεχών της που θητεύουν στους αυτοδιοικητικούς θώκους, και παρέδωσε την δήθεν αποκατάσταση στους χορηγούς του Διαζώματος. Σήμερα ένα χρόνο μετά οι πληγές παραμένουν ανοικτές και η Βόρεια Εύβοια δεν έχει και σεν συμμετέχει σε ένα σχέδιο ανασυγκρότησης. Ανοχύρωτα ασφαλώς κα τα Δάση της Κεντρικής.

Θα περιμένουμε αυτές τις ημέρες της πρώτης μαύρης επετείου τον απολογισμό των Αρχών και της πραγματικής τοπικής κοινωνίας. Δεν πρέπει όμως να ξεχάσουμε.

Ακολουθείστε μας στο Google News