Στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1», και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, έδωσε συνέντευξη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Μίλησε για καίρια ζητήματα, μεταξύ των οποίων η επίσκεψη της Άνγελα Μέρκελ, οι περίφημες λίστες των πολιτικών και της φοροδιαφυγής, καθώς και η πρόσφατη κίνηση που έκαναν οι επιχειρηματίες της Εύβοιας.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

Για την Άνγκελα Μέρκελ

«Σε αυτή τη φάση, σε αυτή την κρίσιμη καμπή των ευρωπαϊκών εξελίξεων, είναι θετικό που έρχεται στην Ελλάδα. Είναι θετικό και πρέπει να το αξιοποιήσουμε, δείχνοντας την αξιοπιστία των λόγων και των έργων.

Βλέπετε τις αναλύσεις που γίνονται σε διάφορα ΜΜΕ. Πιστεύουμε ότι είναι ένα μήνυμα πίστης στην πορεία της ελληνικής κυβέρνησης, της ελληνικής οικονομίας.

Δυστυχώς, έχουμε το συνήθειο στην Ελλάδα να πηγαίνουμε από το ένα άκρο, στο άλλο.

Έχουμε από τη μια μεριά διαδηλώσεις, και από την άλλη μεριά, έχουμε εκτιμήσεις ότι έρχεται η Γερμανίδα Καγκελάριος και λύνονται όλα.

Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Είναι ένα θετικό βήμα.

Είναι σημαντικό ότι για πρώτη φορά, από την έναρξη της κρίσης έρχεται η Γερμανίδα Καγκελάριος στην Ελλάδα.

Είναι ένα θετικό σημάδι, αλλά στο δικό μας χέρι είναι να το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο

Για τον Αλέξη Τσίπρα

«Πραγματικά απορώ για τα κίνητρα και τις σκοπιμότητες του κ. Τσίπρα.

Τι θέλει να δείξει στην κ. Μέρκελ, ότι είναι ανεπιθύμητη;  Ενώ αντίθετα, είναι επιθυμητός ο ηγέτης του αριστερού γερμανικού κόμματος, ο οποίος φθάνει την ίδια ημέρα;

Διαχωρίζουμε καλούς Γερμανούς, κακούς Γερμανούς; Και ειλικρινά, ποιανού τα συμφέρονται εξυπηρετούνται;

Γιατί πέρα από τα στενά κομματικά συμφέροντα του κ. Τσίπρα, που θέλει να συσπειρώσει τις συνιστώσες του, δεν νομίζω ότι εξυπηρετείται το συμφέρον της πατρίδας μας.»

Για τον τομέα της παραγωγής, και τις επιχειρήσεις της Εύβοιας

«Να σας φέρω ένα παράδειγμα, από τον τόπο μου, από την Εύβοια.

Την προηγούμενη Παρασκευή, στη Χαλκίδα, έγινε μια ημερίδα, όπου οι επιχειρήσεις της Εύβοιας, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου, ήρθαν σε συνάντηση με αλυσίδες ρωσικών σούπερ-μάρκετ, που είχαν επισκεφθεί την περιοχή.

Παρουσίασαν τα προϊόντα τους, έκλεισαν συμφωνίες, άνοιξαν νέες αγορές, γιατί ναι, η ελληνική αγορά έχει συρρικνωθεί πάρα πολύ.

Πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι, πρέπει να αναζητήσουμε νέους δρόμους, νέες αγορές. Δεν δέχομαι η Ελλάδα να μην μπορεί να θρέψει, για παράδειγμα, τον πληθυσμό της. Μια χώρα σαν την Ελλάδα να μην παράγει το γάλα, το κρέας, που χρειάζεται για να θρέψει τον πληθυσμό της.

Προέρχομαι από μια περιοχή που είναι πολύ εύφορη γη και είναι αμαρτία από το Θεό να βλέπεις τους κάμπους ακαλλιέργητους

Για τις ανάγκες της χώρας

«Αυτό που πρέπει, είναι να αναζωογονηθεί, να επανεκκινήσει η οικονομία μας.

Χρειαζόμαστε, όχι μόνο να έχουμε επενδύσεις, αλλά να αυξήσουμε και τις εξαγωγές μας, να διευρύνουμε την παραγωγική μας βάση και να αρχίσουμε να λειτουργούμε και πιο σωστά ως κράτος.

Νομίζω ότι βλέπετε κινήσεις στη σωστή κατεύθυνση σε όλους αυτούς τους άξονες. Είναι μόνο τρεις μήνες.

Πιστεύω ότι έχουν γίνει σημαντικά πράγματα, έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας και τώρα, είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή. Είναι ένα δεκαήμερο μέχρι και τη Σύνοδο Κορυφής που θα φανούν πολλά και πάνω από όλα θα φανεί η αξιοπιστία της Ελλάδας, αλλά θα αναδειχθεί και η αξιοπιστία της Ευρώπης στη Σύνοδο Κορυφής.»

Για το όραμα του Νότου

«Ο Νότος θέλει μια μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε.. Να επανέλθουμε στην Ευρώπη της αλληλεγγύης, να μην μένουμε σε καθαρά οικονομικίστικα κριτήρια.

Να δούμε το πολιτικό όραμα της ενοποίησης, ότι ένας από τους λόγους των δυσλειτουργιών και της κρίσης, είναι ότι η Ευρώπη προχώρησε στον έναν άξονα τον μονεταριστικό πολύ γρήγορα, ενώ στον πολιτικό έχει μείνει πολύ πίσω.»

Για την αναποτελεσματικότητα

«Θα δείτε τις τελικές ανακοινώσεις. Ο λόγος που δεν έχουμε φέρει αποτελέσματα μέχρι τώρα – ένας πολύ σημαντικός παράγοντας- είναι ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Υπάρχουν επαγγέλματα που είναι κλειστά, δύο χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου

Για την σημαντικότητα εκταμίευσης της επόμενης δόσης

«Γι` αυτό και είναι εξαιρετικά κρίσιμη η εκταμίευση της επόμενης δόσης, όχι μόνο γιατί είναι πολύ μεγάλο το ποσό, αλλά έρχεται και σε μια καίρια στιγμή γιατί, όντως, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία.

Νομίζω ότι έχετε δει, έχει παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός βήμα-βήμα το σχέδιό του. Το πρώτο είναι: Η ανάκτηση της αξιοπιστίας. Το έχουμε πετύχει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Το δεύτερο είναι: Η εκταμίευση της επόμενης δόσης, για να δοθεί ρευστότητα στην οικονομία.»

Για τις λίστες φοροδιαφυγής

«Η πληροφόρηση που έχω, είναι ότι από τη λίστα των 54.000 που ελέγχονται, τουλάχιστον το ¼ θα κληθούν. Δηλαδή έχουν διαπιστωθεί αρκετά στοιχεία που επιβάλλουν να πληρώσουν επιπλέον.

Η μεγάλη λίστα, το 1/4 -δηλαδή πάνω από 10.000- θα λάβουν σύντομα πρόσκληση, με συνημμένες τις καταστάσεις όπου θα παρουσιάζουν όλα τα οικονομικά τους στοιχεία για να μην τρέχουν.

Υπήρχε θράσος. Δυστυχώς, όταν βλέπεις περιπτώσεις που δήλωναν 200 ευρώ και έβγαζαν εκατομμύρια, πάει να πει ότι είχαν το θράσος ότι δεν θα τους ελέγξει κανείς και δεν θα τους κάνει κανείς τίποτε. Λοιπόν, αυτά έχουν αλλάξει

Για τις περίφημες λίστες με τα πολιτικά πρόσωπα

«Η μόνη παρέμβαση της κυβέρνησης ήταν να ζητήσει την επιτάχυνση των διαδικασιών, γιατί πρέπει σύντομα να υπάρξουν απαντήσεις.

Δεν μπορεί να αιωρείται αυτό το σύννεφο λάσπης, επί δικαίων και αδίκων. Και πολύ σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα, από τους αρμόδιους φορείς, από τους καθ’ ύλην και κατά νόμο αρμόδιους.

Θέλω περισσότερο από εσάς να «κολαστούν» οι όποιοι πολιτικοί έβαλαν το χέρι στο μέλι, γιατί ξεφτιλίζεται ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος.

Είναι πολύ σημαντικό να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας και να ανακτήσουμε και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Οπότε, πιστέψτε με, προσωπικά, θέλω πάρα πολύ να «κολαστούν» όλες αυτές οι περιπτώσεις.»