Η περιοχή Αχερούνες μετά την πλημμύρα που έπληξε την ευρύτερη περιοχή το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 μετράει τις πληγές της.
Οι υλικές ζημιές είναι μεγάλες, με πιο σημαντική αυτή της καθίζησης της γέφυρας του παραλιακού δρόμου.
Τεράστιοι όγκοι νερού κατέβηκαν από τα γύρω βουνά και τις περιοχές Πόρτες, Μέγκλου, Μονή, Νότε, Τουρκόβλα, πλημμύρισαν γρήγορα την περιοχή, το ποτάμι φούσκωσε αμέσως και το γεφύρι δεν άντεξε με αποτέλεσμα το σπάσιμο της παραλίας στη θάλασσα,
Ο οικισμός αποκόπηκε, κάτοικοι και παραθεριστές του οικισμού, ακολούθησαν τις οδηγίες των ντόπιων κατοίκων και των αρχών και έμειναν στα δωμάτια τους, αποκλεισμένοι για αρκετές ώρες περιμένοντας την ύφεση των καιρικών συνθηκών.
Η Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε αμέσως και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος κ. Μαυρίκος επισκέφθηκε αρκετές φορές το παραλιακό μέτωπο όπου συζήτησε και αναζήτησε λύσεις για τις καταστροφές που προκλήθηκαν με τους κατοίκους και τους τουριστικούς επιχειρηματίες της περιοχής. Το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σήμερα το μεσημέρι ήρθε και η πολιτική προστασία της περιφέρειας μαζί με τηλεοπτικούς ανταποκριτές για την πλήρη καταγραφή των ζημιών.
Ήδη μηχανήματα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχουν δρομολογηθεί να μεταβούν στο νησί για να αντικατασταθεί η πεσμένη γέφυρα με νέα μεταφερόμενη, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή κυκλοφορία και να ελευθερωθεί η κοίτη του ποταμού, η άμμος στην παραλία θα στρωθεί ξανά, ώστε να είναι στη διάθεσή των λουόμενων.
Ακολουθείστε μας στο Google News