Για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας και για την ίδρυση Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο μίλησε ο Βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Πνευματικός στο ραδιόφωνο 96,5 της Χαλκίδας και τον Δημήτρη Αποστόλου. Ο κ. Πνευματικός είπε ότι το νέο Νοσοκομείο είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, κόσμημα για τη Χαλκίδα, και με την έναρξη λειτουργίας του μπαίνει επιτέλους τέλος σε μία εκκρεμότητα ετών.

«Το ζητούμενο δεν είναι απλά η κτιριακή αναβάθμιση αλλά να γίνει το νέο Νοσοκομείο ένα νοσοκομείο αιχμής, που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων της Χαλκίδας καθώς και όλου του νομού, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας» σημείωσε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με οργάνωση και σκέψη, το νοσοκομείο θα μπορεί να γίνει ανταγωνιστικό, ώστε να προσελκύσει τους καλύτερους γιατρούς και να αναβαθμιστεί ουσιαστικά αλλά και στη συνείδηση του κόσμου. «Τον πολίτη τον ενδιαφέρει να μην είναι το νοσοκομείο Χαλκίδας ένα μεταβατικό στάδιο για άλλο νοσοκομείο αλλά να μπορεί να ολοκληρώσει εκεί τη θεραπεία του» είπε.

Ο κ. Πνευματικός σημείωσε ότι οι ανάγκες του νέου Νοσοκομείου είναι αυξημένες, λόγω αύξησης του αριθμού κλινών, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η έκδοση του νέου τροποποιημένου Οργανισμού, που προχώρησε κατόπιν πολλαπλών πιέσεων και θα ανοίξει το δρόμο για να γίνουν νέα τμήματα και νέες προσλήψεις ιατρών και λοιπού προσωπικού.

Επίσης, έθεσε ξανά ως ενδεχόμενο που θα μπορούσε να εξεταστεί την αλλαγή ΥΠΕ για το Νοσοκομείο Χαλκίδας, από τη Λάρισα στην Αθήνα, αφενός για να μειωθεί η απόσταση από το κέντρο αποφάσεων, αφετέρου για να συμμετέχει στις εφημερίες της Αθήνας. «Με τον τρόπο αυτό, το νοσοκομείο θα δέχεται όλα τα περιστατικά, με αποτέλεσμα να προσελκύει ακόμα περισσότερους αξιόλογους γιατρούς» υποστήριξε.

Όσον αφορά τη δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο, ο βουλευτής υπενθύμισε ότι έχει ασχοληθεί με το θέμα επανειλημμένα, όπως και για τη Βόρεια Εύβοια που αντιμετωπίζει αντίστοιχο πρόβλημα, και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία τόσο με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου κ. Μίχα όσο και με το Υπουργείο Υγείας, όπου έχει καταθέσει και εμπεριστατωμένο φάκελο για το έργο.

Βασικό πρόβλημα παραμένει η εύρεση χρηματοδότησης, είτε από κάποιο δημόσιο Ταμείο, είτε από δωρεά κάποιου ιδρύματος, είτε με κάποια σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Γι’ αυτό, είναι απαραίτητο να υπάρξει μια ολοκληρωμένη και πλήρης μελέτη που να ορίζει ακριβώς το κόστος του κτιρίου και του αναγκαίου εξοπλισμού.

«Έχουν γίνει πολλές ενέργειες και υπάρχει ένα πλάνο, δεν είναι ένα νέο πρόβλημα, ούτε είναι εύκολο να βρεθούν τα χρήματα. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος στην περιοχή έχει χάσει την υπομονή του, καταλαβαίνω την αγωνία τους και την καθημερινή ταλαιπωρία. Είναι υποχρέωση δική μας να προχωρήσουμε με έργα στη σωστή κατεύθυνση» τόνισε.