Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 5 Μαΐου 2019 τα αποκαλυπτήρια της προτομής του γιατρού και βουλευτή Κωνσταντίνου Αγγελή Βλαχοθανάση, στο κέντρο της Ιστιαίας.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου, ο βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου και πλήθος κόσμου.

Η δήμαρχος δήλωσε:

«Σπουδαίο άνθρωπο και αγνό πολιτικό που επί δεκαετίες λάμπρυνε το κοινοβούλιο και υπηρέτησε με όλες του τις δυνάμεις την πατρίδα του» και δηλώσαμε ιδιαίτερα ευτυχής που η πόλη και ο δήμος τιμούν τη μνήμη του Κωνσταντίνου Βλαχοθανάση για όσα με ανιδιοτέλεια και πραγματική ευψυχία προσέφερε. Αναφερθήκαμε σε άγνωστα στοιχεία της διαδρομής και της προσφοράς του γιατρού Βλαχοθανάση στην περιοχή ενώ επισημάναμε ότι στην πολιτική του δράση με την ευθύτητά του, τη σεμνότητα και την εργατικότητά του τιμήθηκε από τους εκλογείς και απέκτησε το σεβασμό της κεντρικής πολιτικής σκηνής.
«Όταν απεβίωσε το 1958, σε ηλικία 73 ετών, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλων των κομμάτων εξέφρασαν τη θλίψη τους για την απώλεια και ανεξαρτήτως κόμματος, τόνισαν τον έντιμο βίο του και την φιλανθρωπική του δράση. Ο αείμνηστος πρωθυπουργός Εμμανουήλ Τσουδερός, όταν τον έβλεπε να εισέρχεται στη Βουλή έλεγε ότι έρχεται ο θεός της Εύβοιας».
Μετά τα αποκαλυπτήρια της προτομής ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον πολιτιστικο χορευτικό σύλλογο Αιδηψου που μας τίμησε με την παρουσία του.