Στην τέλεση Αγιασμών για τη νέα σχολική χρονιά, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, παρευρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Συγκεκριμένα, παρέστη στα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας και κατά τον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στις άμεσες επεμβάσεις αποκατάστασης φθορών που έχουν ολοκληρωθεί σε όλα τα κτίρια, καθώς και σε όλες τις εργασίες που έχουν υλοποιηθεί από τα συνεργεία του Δήμου και της Σχολικής Επιτροπής, όπως την κατασκευή χώρων υγεινής ΑμεΑ. Επιπλέον, τόνισε ότι, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, θα ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες μελέτες, για την πλήρη ανακατασκευή των κτιρίων των ΕΠΑΛ και τη δημιουργία ενός ουσιαστικά καινούριου και σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος.

Επίσης παρευρέθηκε στα 1ο Γυμνάσιο και 1ο Πρότυπο Λύκειο Χαλκίδας, στο οποίο αναφέρθηκε κυρίως, στο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου, προϋπολογισμού 404.290 ευρώ, οι όροι διακήρυξης του οποίου είναι προς έγκριση, προκειμένου να δημοπρατηθεί. Το έργο, όπως σημείωσε, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α) και από τον Δήμο Χαλκιδέων.

Τέλος ευχήθηκε σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη, χωρίς προβλήματα.

Ακολουθείστε μας στο Google News