Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς, όπου συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις, για τα 40 προγραμματισμένα θέματα ημερησίας διάταξης και επιπλέον για το ζήτημα του Προσφυγικού.

Η παράταξη της «Στερεάς …Υπεροχής» και ο επικεφαλής Δημήτρης Αναγνωστάκης υπερψήφισαν τα θέματα που έκριναν ότι λειτουργούν προς το δημόσιο συμφέρον και κατέθεσαν 3 επίκαιρες ερωτήσεις, σχετικά με έργα που εκκρεμούν στη Φωκίδα, Διαγώνιος άξονας/Τμήμα Γραβιάς – Βάργιανης – Άρδευση του ελαιώνα της Άμφισσας και τη Φθιώτιδα, ολοκλήρωση των εργασιών της γέφυρας στο Καστρί.

Η παράταξη άσκησε έντονη κριτική, για την προετοιμασία και τις εισηγήσεις, που συνόδευαν τα θέματα, ζητώντας επιπλέον περιγραφή και διευκρινήσεις, ειδικά σε ζητήματα συνεργειών/ συνεργασιών και προϋπολογισμού. Όπως επίσης και για το πολύπαθο Λιμάνι Μαντουδίου Κυμάσι, που για άλλη μια φορά θα επισκευαστεί/διορθωθεί με συμμετοχή της Περιφέρειας, χαρακτηρίζοντάς το «Γεφύρι της Άρτας».

Η παράταξή πρότεινε η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, να πραγματοποιηθεί στην έδρα του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, με την παρουσία όλων των εμπλεκομένων, έτσι ώστε να επιδιωχθεί ο καλύτερος συντονισμός στις αναγκαίες παρεμβάσεις, που χρειάζεται η περιοχή, μετά τη μεγάλη φωτιά και την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε.

Το Προσφυγικό όπως ήταν φυσικό απασχόλησε έντονα τη συνεδρίαση.

Η «Στερεά …Υπεροχής!» άσκησε έντονη κριτική στον Κυβερνητικό Σχεδιασμό, που μοιραία επηρεάζει και τις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής.
Δήλωσε διαθέσιμη να συνδράμει σε όποιες ενέργειες διέπονται από ανθρωπισμό και αλληλεγγύη, τόσο για την αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων όσο και για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης. Έκανε δε σαφές ότι θα αντισταθεί σε κινήσεις και συμπεριφορές που θα αντιβαίνουν τις αξίες αυτές. Μεταξύ άλλων δε,κάλεσε τον Περιφερειάρχη να συνεχιστούν και να πολλαπλασιαστούν οι όποιες καλές πρακτικές της προηγούμενης περιόδου.

Από την παράταξή προτάθηκαν και εκλέχτηκαν στη μεν Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης οι Μωυσής Μπερμπερής και Μελισσάρης Γιάννης, στη δε Επιτροπή Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι Λάμπου Σπύρος και Ακριώτη Θεοδώρα.

Η παράταξή «Στερεά…Υπεροχής», στοχεύει στην πολιτική συνεννόηση και συνεργασία μέσα στα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας και διατύπωσε την άποψη ότι το κυρίαρχο πολιτικό όργανο της Περιφέρειας είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο.