Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Στερεά Υπεροχής σχολιάζει τους χειρισμούς της Περιφερειακής αρχής για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας και μιλά για ανεπάρκεια και σκοπιμότητα.

Ακολουθεί το κείμενο της Στερεάς Υπεροχής:

Δυστυχώς, ο κατήφορος συνεχίζεται…

Εκτός από την έλλειψη νομικής υπόστασης, της επιτροπής ανασυγκρότησης του κ. Μπένου, εγείρονται πλέον και ζητήματα συνταγματικότητας. Αυτό ισχυρίζεται ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, κ. Γεώργιος Χριστοφορίδης.

Αυτοί που συμμετέχουν και νομιμοποιούν τις διαδικασίες της δήθεν διαβούλευσης, καθίστανται συνυπεύθυνοι στην απαξίωση και περιθωριοποίηση της αιρετής τοπικής αυτοδιοίκησης και φυσικά αναλαμβάνουν το μερίδιο της πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης που τους αναλογεί.

Ήμασταν ανάμεσα στους πρώτους, που καταγγείλαμε τη θεσμική εκτροπή και δηλώσαμε δημόσια, οτι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε πολιτικά τη συγκεκριμένη επιτροπή.
Για μας, την περιφερειακή παράταξη “Στερεά Υπεροχής”, αρμόδια όργανα να διαχειριστούν την επόμενη μέρα, στην κατεστραμμένη βόρεια Εύβοια, από την κρατική ολιγωρία, είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο και τα Δημοτικά Συμβούλια.

Εξάλλου αυτό ισχύει στην περίπτωση της Ηλείας και της Αττικής.
Γιατί άραγε δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Κάλυψη ανεπάρκειας της περιφερειακής αρχής;
Εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και αλλότριων συμφερόντων;
Ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ακολουθείστε μας στο Google News