Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16/11/21, με τηλεδιάσκεψη, η 10η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς.

Η παράταξή «ΣΤΕΡΕΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ», με επικεφαλής τον Δημήτρη Αναγνωστάκη, έθεσε αρχικά τα κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας όπως:

  • Την ανησυχητική εξέλιξη της πανδημίας στη Στερεά, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ και της προσπάθειας εντατικοποίησης των εμβολιασμών.
  • Στις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και χαιρετίσαμε τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των ανθρώπων της εστίασης.
  • Ζητήθηκε ενημέρωση, από πλευράς Περιφερειάρχη, για τη συνάντηση στο Μαξίμου, παρουσία του Πρωθυπουργού και του κ Μπένου και με θέμα την πορεία ανασυγκρότησης της Β Εύβοιας και επισημάναμε τον ουσιαστικό ρόλο που πρέπει να έχει η αυτοδιοίκηση στην εν λόγω διαδικασία.

Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης η παράταξη υπερψήφισε τη χρηματοδότηση από το ΠΔΕ έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στη βόρεια Εύβοια, τονίζοντας την ανάγκη για διαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες. Καταψήφισε το σχέδιο μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Ν. Εύβοια, πιστοί στο ψήφισμα του ΠΣ και την ανάγκη για νέο χωροταξικό των ΑΠΕ. Τέλος η παράταξή δήλωσε συμμετοχή στην επιτροπή της Περιφέρειας για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή του 1922.

Κατατέθηκε επίσης ερώτηση, από το σύμβουλο Φωκίδας Παρασκευά Δρόσο, για την ένταξη στο Π.Δ.Ε., της μελέτης παροχή Συμβούλου, για την ωρίμανση του έργου δημιουργίας ταμιευτήρα στο λιβάδι Καλυβίων Αράχωβας.

Ακολουθείστε μας στο Google News