Ο βουλευτής Εύβοιας, Γιώργος Παπαγεωργίου κατέθεσε ερώτηση στους Υπουργούς Δημόσιας Διοίκησης, Εσωτερικών και Ανάπτυξης, σχετικά με τη δημιουργία μονάδας Ναυπήγησης, επισκευής και συντήρησης πολυτελών πλοίων και σκαφών αναψυχής στο Κυμάσι Μαντουδίου. Στην ερώτησή του αναφέρει:

 

«Παρά το γεγονός ότι με ευχαρίστηση η μαστιζόμενη εδώ και χρόνια από την ανεργία και την οικονομική δυσπραγία, περιοχή του Δήμου Κηρέως προσέβλεψε με αισιοδοξία και ελπίδα στην επένδυση της δημιουργίας μονάδας ναυπηγήσεως πολυτελών σκαφών, που θα θεράπευε έστω μερικώς το πρόβλημα της ανεργίας αλλά και θα αναζωογονούσε οικονομικά την περιοχή, η περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας προσπάθησε να εγκλωβίσει και να δυσχεράνει την επένδυση ακυρώνοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηρέως που παραχωρούσε με μίσθωση τον αναγκαίο για την επένδυση χώρο. Και μάλιστα για λόγους αστήρικτους και έωλους νομικά και ουσιαστικά, δίνοντας έτσι την εικόνα ότι η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί την επένδυση τιμωρώντας ουσιαστικά την περιοχή.
Με αυτά τα δεδομένα,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ: Επιθυμεί η Κυβέρνηση την επένδυση ή την αρνείται εντάσσοντας και το συγκεκριμένο πρόβλημα που δια του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δημιούργησε, στη γενικότερη αδιαφορία της για την περιοχή; Και ενώ τα φαινόμενα της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης οξύνονται διαρκώς, τι μέτρα προτίθενται να λάβουν ειδικά για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε αλλά και γενικότερα για την ανάπτυξη της περιοχής;»

Θανάσης Ζεμπίλης, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας 2019