Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε χθες, Σάββατο 11 Μαΐου 2024, κατά την επίσκεψή του στη Χαλκίδα η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, μαζί με συνεργάτες της.

Η πρώτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε στο υπό εξέλιξη έργο της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και ενημερώθηκε από τη Δήμαρχο σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών, τα αρχιτεκτονικά και ιστορικά στοιχεία του έργου, τα 39 καταστήματα που πρόκειται να φιλοξενήσει, καθώς και τον χρόνο περαίωσης, ο οποίος αναμένεται μέσα στο 2025.

Επιπλέον, η Δήμαρχος τον ενημέρωσε για την άμεση εκταμίευση της χρηματοδότησης, καθώς και για την επιπλέον χρηματοδότηση των 2.000.000 ευρώ που πέτυχε ο Δήμος Χαλκιδέων για το έργο, μετά από ανάγκες που προέκυψαν, από τις αναθεωρήσεις των τιμών σε υλικά. «Είναι ένα εμβληματικό έργο για τον Δήμο Χαλκιδέων, καθώς πρόκειται για ένα ιστορικό μνημείο, το οποίο αποτελεί την καρδιά του εμπορικού κέντρου της Χαλκίδας. Η χρηματοδότησή του, κατά το μεγαλύτερο μέρος, από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” εξασφάλισε στον Δήμο την αποφυγή του δανεισμού.», ανέφερε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ευχαριστημένος από την πορεία των εργασιών και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς, τα κατασκευαστικά και αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της και την ιστορία της.

Επίσης, η Δήμαρχος τον ενημέρωσε σχετικά με τη χρήση του ενός κτιρίου, το οποίο, όπως τόνισε, θα χρησιμοποιηθεί ως κοιτίδα καινοτομίας, συνεργασίας και υποστήριξης της νέας επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο των 3.000.000 ευρώ για δράσεις έξυπνης πόλης, που πέτυχε ο Δήμος από το Ταμείο Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας.

Μετά τη Δημοτική Αγορά, ο Πρωθυπουργός μαζί με τη Δήμαρχο περπάτησαν τη Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, όπου τον ενημέρωσε σχετικά με το έργο ανάπλασης που ξεκίνησε και τις εργασίες που περιλαμβάνει, καθώς και για το έργο του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου που εκτελείται, τονίζοντας ότι, ο Δήμος στοχεύει να αλλάξει την εικόνα του κέντρου της πόλης, με φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον και τους πολίτες.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η ομιλία του Πρωθυπουργού στην παραλία, όπου τον προλόγισε η Δήμαρχος, ευχόμενη να ανακοινώσει έργα για τη Χαλκίδα και την Εύβοια, σε συνέχεια της μέχρι τώρα πολύ καλής συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης με την κεντρική διοίκηση. Μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα για τη χρηματοδότηση του έργου της παράκαμψης του Βασιλικού, σε συνέχεια του έργου της παράκαμψης Χαλκίδας που ξεκινάει.

Ακολουθείστε μας στο Google News