Το πανέμορφο νησί της Σκοπέλου των Βορείων Σποράδων, το οποίο ανήκει εκκλησιαστικά στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με αφορμή την τέλεση του τεσσαρακονθημέρου μνημοσύνου του μακαριστού Ιερέως Βαρσαμά Γλύνη, επί 25ετία και πλέον υπηρετήσαντος ως εφημερίου στην Ενορία Αγίων Αναργύρων Νέου Κλήματος – Έλιος.

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του έφθασαν στο λιμάνι της Σκοπέλου αργά το απόγευμα της Παρασκευής 12 Αυγούστου και αμέσως μετέβησαν στη Γλώσσα, όπου στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο Επίσκοπός μας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου και μίλησε στους χριστιανούς της ευλογημένης αυτής Ενορίας, αναφερόμενος στο χάρισμα των δακρύων, το οποίο τους κάλεσε να καλλιεργήσουν. Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας ευχήθηκε στον εφημέριο π. Αλέξιο, τον Διάκονο π. Ρηγίνο, τον Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Γιώργο Μιχελή και σε όλους τους ενορίτες, για την επερχομένη Ιερά Πανήγυρη της Ενορίας τους.
Το Σάββατο 13 Αυγούστου το πρωί, ημέρα κατά την οποία λειτουργικά αποδόθηκε η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο Μητροπολίτης μας λειτούργησε στον Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων Έλιος, όπου τέλεσε και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του εφημερίου της Ενορίας, μακαριστού Βαρσαμά Γλύνη.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο γεγονός της Μεταμορφώσεως του Χριστού, καθώς και στον μακαριστό Ιερέα Βαρσαμά, ο οποίος, όπως είπε, διηκόνησε ευαρέστως την Τοπική μας Εκκλησία και ευχήθηκε ο Θεός να Τον αξιώσει να παρεδρεύει και στο Ουράνιο Θυσιαστήριο.
 Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7 FM), ενώ ο Σεβασμιώτατος αναχώρησαν από την Σκόπελο το μεσημέρι του Σαββάτου για τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδος και από εκεί μετέβησαν οδικώς στην Αρκίτσα, απ’ όπου διά θαλάσσης πέρασαν στα Λουτρά Αιδηψού και από εκεί στις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεώς μας στα Ήλια, όπου, συν Θεώ, θα λειτουργήσει την Κυριακή 14 Αυγούστου το πρωί ο Σεβασμιώτατος, για τα παιδιά της Ε΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου.
Για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Μητροπολίτης μας έχει προγραμματίσει, συν Θεώ, στον μεν Εσπερινό την Κυριακή 14 Αυγούστου το βράδυ, να χοροστατήσει στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δοκού, την δε Θεία Λειτουργία να τελέσει την Δευτέρα 15 Αυγούστου το πρωί, στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού.
Την Τρίτη 16 Αυγούστου το πρωί, θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, για την εορτή του Αγίου Τιμοθέου Επισκόπου Ευρίπου, ενώ από την Τετάρτη 17 έως την Παρασκευή 19 Αυγούστου, θα μεταβεί στην Αθήνα για να συμμετάσχει στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.