Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, στο Μαντούδι, υπό τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο. Στη σύσκεψη συμμετείχε η βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, όπως και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν όλα τα απαραίτητα έργα υποδομών που πρέπει να προχωρήσουν στην περιοχή μετά τις δύο σφοδρές κακοκαιρίες που έπληξαν ξανά την Εύβοια. Ο κ. Ταχιάος γνωστοποίησε ότι επαναδημοπρατείται η μελέτη για τον βόρειο οδικό άξονα της Εύβοιας, η κατασκευή του οποίου θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Μάλιστα, υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα από τα έργα που έχει θέσει σε προτεραιότητα η κυβέρνηση.

Στην παρέμβασή της η κ. Καραμπατσώλη ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση δείχνει εμπράκτως ότι είναι δίπλα μας και θα συμβάλλει». Επίσης, τόνισε ότι «επειδή η Εύβοια πλήττεται διαρκώς και ποικιλοτρόπως θα πρέπει να προχωρήσουν τα έργα όπου είναι απαραίτητο. Δεν πρέπει να ερχόμαστε και να θεραπεύουμε εκ των υστέρων, αλλά να προλαμβάνουμε».

Επιπλέον, η βουλευτής Εύβοιας ανέφερε πως εκτός του βόρειου οδικού άξονα, θα πρέπει να προχωρήσει και το έργο του οδικού άξονα Χαλκίδας – Κύμης, το οποίο επίσης «είναι ένα έργο πνοής και ζωής και αυτό για την Εύβοια», όπως υπογράμμισε η κ. Καραμπατσώλη που τόνισε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν και εκεί τα απαραίτητα έργα». Ο κ. Ταχιάος εμφανίστηκε θετικός στο να ακούσει όλες τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις που αφορούν την Εύβοια, δείχνοντας διάθεση να μελετήσει τις εισηγήσεις της κ. Καραμπατσώλη για τα έργα υποδομών και τα οδικά έργα στον νομό.

Ακολουθείστε μας στο Google News