Την Εύβοια επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Αυγούστου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μαζί με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές στον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων και του Δήμου Χαλκιδέων.

Στα Ψαχνά ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων κ. Γιώργο Ψαθά, ενώ στο Ληλάντιο ενημερώθηκε από την Δήμαρχο Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα.

Ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς με τον πρωθυπουργό

Ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς με τον πρωθυπουργό

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μετέβη στο μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητα Εύβοιας όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τους αρμοδίους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε από την Εύβοια ότι οι αποζημιώσεις για τη στήριξη των πληγέντων θα διατεθούν ταχύτατα από το εθνικό αποθεματικό, ειδικά σε περιπτώσεις πολιτών που έχασαν το βιός τους λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Το χρονοδιάγραμμα για τη χορήγηση αποζημιώσεων θα ανακοινωθεί την Τρίτη 11 Αυγούστου από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Ειδικά σε ζητήματα που αφορούν στην οικοσκευή των συμπολιτών μας, που έχασαν τις περιουσίες τους, θα επιμείνω και θα πιέσω ώστε οι εκταμιεύσεις να είναι ταχύτατες, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν από την πρωτοφανή αυτή θεομηνία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι θα επιτηρήσει προσωπικά τα χρονοδιαγράμματα ώστε να πιστωθούν το ταχύτερο δυνατό πόροι στους δικαιούχους.

O Πρωθυπουργός εξέφρασε και πάλι την οδύνη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Μετά την αυτοψία στις πληγείσες περιοχές και τη συνάντηση με κατοίκους και διασώστες τόνισε ότι «η Πολιτεία θα είναι δίπλα τους και θα συμπαρασταθεί σε όσους έχασαν τις περιουσίες τους -είτε μιλάμε για νοικοκυριά, είτε μιλάμε για επιχειρήσεις- μέσα σε αυτή την ξαφνική καταστροφή».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιά

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα στο μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα στο μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας

Η κακοκαιρία που έπληξε την κεντρική Εύβοια από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Κυριακής 9 Αυγούστου 2020, άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές και 8 νεκρούς.

Δείτε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας: