Στη φυλακή θα οδηγηθεί το σύνολο του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής, δηλαδή οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος με την απόφαση που στέλνει συνολικά στη φυλακή 39 άτομα, ολοκληρώνοντας έτσι μετά από 5,5 χρόνια την ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής.

Φυλακίζεται τόσο ο Γιώργος Ρουπακιάς για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα όσο και οι συνεργοί του.

Χωρίς αναστολή και ο Ευβοιώτης Νίκος Μίχος που είχε καταδικαστεί ως μέλος της οργάνωσης και έτσι οδηγείται στις φυλακές μαζί με τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Κούζηλο και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση. Θυμίζουμε ότι την 14η Οκτωβρίου 2020 το δικαστήριο του είχε επιβάλει ποινή πέντε ετών για ένταξη και δύο ετών για οπλοκατοχή.

Εκτός φυλακής μένουν μόνο πέντε πρώην βουλευτές και συγκεκριμένα οι Ελένη Ζαρούλια, Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Δημήτρης Κουκούτσης και Στάθης Μπούκουρας. Τους δόθηκε αναστολή με εγγύηση 20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους δύο φορές το μήνα.

Το δικαστήριο στέλνει στη φυλακή όλα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που συμμετείχαν στην δολοφονία Λουκμάν, την βίαιη επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Ακολουθείστε μας στο Google News