Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι πατριωτικό κίνημα, όπου δεν χωρούν τεμπέληδες, απόγονοι οικογενειών και υπάλληλοι κομμάτων, τόνισε ο Κώστας Μαρκόπουλος που ανακοίνωσε και επίσημα την προσχώρησή του στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, δηλώνοντας συνιδρυτής. Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθησαν παλαιά μέλη της ΝΔ, που στέκονται στο πλευρό του, όπως οι κ.κ. Μαυραγάνης και Θεοδουλίδης.

Συνιδρυτής του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δήλωσε ο Κώστας Μαρκόπουλος, που ανακοίνωσε απο τη Χαλκίδα και επίσημα πως αποδέχτηκε την πρόταση του Πάνου Καμμένου να συμπορευτούν.
Επέλεξε τη Χαλκίδα για να κάνει τις ανακοινώσεις του και το γραφείο του γέμισε με πολίτες, φίλους και ψηφοφόρους που δείχνουν να τον ακολουθούν και να είναι στο πλευρό του.
Μάλιστα, ο κ.Μαυραγάνης που υπήρξε πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας τον συνεχάρη και τόνισε πως πήρε τη σωστή απόφαση.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

Ο Κώστας Μαρκόπουλος άσκησε σκληρή κριτική όχι μόνο σε ΠΑΣΟΚ και την παρούσα κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία που έκανε στροφή 180 μοιρών, καθαρά με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αγνόησε τους πολίτες, την πολιτική του ηγεσία και ψήφισε το Μνημόνιο 2, που είναι χειρότερο του 1.

Ο ίδιος επισήμανε πως δεν μετανιώνει που έμεινε πιστός στις θέσεις του και ας υπέστη τη διαγραφή, όμως με γνώμονα την πατρίδα δεν θα πάει σπίτι του, αλλά επιλέγει να συπορευτεί με το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Όπως τόνισε θα βρίσκεται παντού και θα συμμετέχει σε κάθε κίνηση που αφορά στη συγκρότηση του κόμματος, του προγράμματος καθώς και των ψηφοδελτίων.
Μάλιστα, ο Κώστας Μαρκόπουλος επισήμανε ότι ήδη έχουν στα χέρια τους 3.500 βιογραφικά απο όλη την Ελλάδα και μεγάλος αριθμός ψηφοδελτίων είναι έτοιμος. 

«Είμαι αισιόδοξος για το εγχείρημα και προσωπικά δεν φοβάμαι τις επιθέσεις και τη λάσπη. Έχω αποδείξει και κατά το παρελθόν πως είμαι ανθεκτικός.
Αυτό που θέλω να επισημάνω για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, είναι πως πρόκειται για ένα πατριωτικό κίνημα που θεωρεί μεγάλο όπλο του τους νέους και τους θέλει κοντά του. Προτεραιότητά μας είναι η πατρίδα. Δεν δεχόμαστε την ακυβερνησία αλλά ούτε και το Μνημόνιο 2. Είμαστε εδώ να δώσουμε μάχη για τους συμπολίτες μας και την αξιοπρέπεια όλων μας. Άλλωστε, η επανάσταση γίνεται μέσα στη βουλή, για να έχει αποτέλεσμα. Δεν φτιάχνουμε ένα κόμμα όμοιο της Νέας Δημοκρατίας. Φτιάχνουμε ένα κίνημα που δεν χωρά τους τεμπέλιδες, τους υπαλλήλους κομμάτων, τους απογόνους οικογενειών, με στενά ιδεολογικά φανελάκια. Δεν είμαστε ακραίως δεξιός ή ακραίως αριστερός σχηματισμός αλλά πατριωτικός…» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μαρκόπουλος.

«Δεν θα γίνω ντεντέκτιβ για να ανακαλύψω, για ποιούς λόγους έκανε τέτοια στροφή ο Αντώνης Σαμαράς. Ξέρω όμως πως δεν έκανα καμία σκανταλιά, δεν έχω μετανιώσει, γιατί όπως καταψήφισα το Μνημόνιο 1, καταψήφισα και το δεύτερο που είναι χειρότερο και τα αποτελέσματά του θα τα ζήσουμε απο τον Ιούνιο και μετά. Υπηρέτησα τη Νέα Δημοκρατία 35 χρόνια, αλλά με τη στροφή 180 μοιρών που πήρε με προσωπική απόφαση του κ.Σαμαρά ήρθε η ώρα να κατεβάσω τις ταμπέλες της και να κρεμάσω αυτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων με σεβασμό στους συμπολίτες μου και χωρίς ίχνος λαϊκισμού«.

«Όσοι πιστεύουν στην πατρίδα ας είναι μαζί μας» δήλωσε ο Κώστας Μαρκόπουλος και ξεκαθάρισε πως δε θα δεχτούν συγκυβέρνηση και συνεργασίες με κόμματα που στήριξαν και ψήφισαν το μνημόνιο 2, το οποίο θα φέρει νέα μείωση των συντάξεων, νέους φόρους πάνω στους ήδη υπάρχοντες απο τον Ιούνιο.

Σ’ ότι αφορά τις εκλογές εξέφρασε την πεποίθηση πως δύσκολα θα υπάρξει αυτοδυναμία.