Ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου στο πλευρό των συμβασιούχων Πυρόσβεσης και Διάσωσης για μια οριστική και βιώσιμη λύση

Ο Συμεών Κεδίκογλου με συνεχή παρακολούθηση και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μια οριστική και βιώσιμη λύση στο θέμα της απασχόλησης των Συμβασιούχων Πυρόσβεσης και Διάσωσης, κατόπιν επαφών με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενημερώνει ότι ετοιμάζεται ένα σχέδιο νόμου, το οποίο μετά την κυβερνητική διαβούλευση θα περάσει στην ανοιχτή διαβούλευση και με το οποίο, η θητεία θα σταματήσει να είναι επτάμηνη αλλά θα γίνει πενταετής. Μετά τη λήξη της πενταετούς θητείας, θα ακολουθεί αξιολόγηση, από την οποία θα καθορίζεται αν θα προχωράει σε σύμβαση αορίστου. Προεδρικά Διατάγματα που θα ακολουθήσουν το νόμο, θα καθορίσουν τις λεπτομέρειες, όπως τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, αλλά είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα αυτών των ανθρώπων, καθώς θα πριμοδοτούνται αυτοί που δούλεψαν τα τελευταία τρία έτη. Σημαντικό επίσης είναι ότι θα μοριοδοτούνται και όσοι είχαν προϋπηρεσία πριν από το 1997 στο, ονομαζόμενο τότε, δασαρχείο.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαβούλευση και μέχρι την ψήφιση του νόμου και την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων, θα συνεχίζουν τα επτάμηνα, όπως γίνεται σήμερα, καθώς στο νέο προϋπολογισμό προβλέπεται σχετικό κονδύλι για την αντιπυρική περίοδο 2010-2011.

Ειδικότερα, τα σημεία στα οποία θα στρέψει την προσοχή του ο βουλευτής, κατόπιν επαφών που είχε με τον Πρόεδρο κ. Μαργαρίτη και Αντιπρόεδρο κ. Ιμπριξή ΠΟΣΠΥΔ Στερεάς Ελλάδας και τον Γραμματέα της Πανελλήνιας ομοσπονδίας κ. Παπαναστασίου, είναι τα ακόλουθα: τι θα γίνει με αυτούς δεν έχουν απολυτήριο λυκείου, οι οποίοι στην Εύβοια συγκεντρώνουν υψηλό ποσοστό, τι θα γίνει με αυτούς που είναι κοντά στη σύνταξη ή έχουν ξεπεράσει το 49ο έτος ηλικίας, με τι κριτήριο θα αρχίσουν οι πρώτες φάσεις των προσλήψεων και αν θα δοθεί προτεραιότητα στις ηλικιακές ομάδες που είναι κοντά στο όριο των 49 ετών.

Ο Συμεών Κεδίκογλου με σεβασμό στη δουλειά αυτών των ανθρώπων και στην προσφορά τους στην κοινωνία στέκεται δίπλα στα δίκαια αιτήματά τους μέχρι την οριστική διευθέτηση στο θέμα της απασχόλησής τους.